από την Vasssiliki Nomikou
Υλικού
- 1 χταπόδι φρέσκο η κατεψυγμένο ξεπαγωμένο
- 1 χταπόδι φρέσκο η κατεψυγμένο ξεπαγωμένο
- 500 γρ. μακαρονάκι κοφτό
- λάδι
- ντομάτες φρέσκες η 1 κουτί ψιλοκομμένο
- 1 κ σ πελτέ
- 3-4 κομμένα
κρεμμύδια
- 3-4 σκελίδες
σκόρδο
- 1 ποτήρι λευκό
κρασί
- 2 ξύλα κανέλας
- δάφνη.
ΕκτέλεσηΚαθαρίζουμε καλά το χταπόδι και το βάζουμε σε κατσαρόλα με 1 ποτήρι νερό για 20 λεπτά.
Αφού κρυώσει
λίγο το κόβουμε κομμάτια και σουρώνουμε το ζουμί που έβγαλε.
Σοτάρουμε στο
λάδι κρεμμύδι, σκόρδο και το χταπόδι να γυαλίσουν καλά.
Σβήνουμε με το κρασί
και όταν εξατμιστεί ντομάτα, πελτέ, δάφνη, κανέλα, το ζουμί και νερό να
καλυφθεί. Βράζουμε μέχρι να μαλακώσει σε χαμηλή φωτιά.
Ρίχνουμε ζεστό νερό και
το μακαρονάκι να βράσει περίπου 6 λεπτά και σβήνουμε το μάτι. Να έχει ζουμί γιατί
θα το πιει.
Σερβίρουμε με φρεσκοτριμμένο πιπέρι.
Σερβίρουμε με φρεσκοτριμμένο πιπέρι.
Αλάτι δεν βάζουμε .
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου