Σάββατο 30 Δεκεμβρίου 2017

ΜΟΣΧΑΡΙ ΚΡΑΣΑΤΟ ΜΕ ΜΑΝΙΤΑΡΙΑ



από τον Ιωάννη Τριφύλλη

Υλικά

- μοσχάρι για κατσαρόλα κομμένο σε μεγάλα κομμάτια
- 4 κρεμμύδια κομμένα σε λεπτές ροδέλες
- 3 κουτιά μανιτάρια ολόκληρα
- λάδι
- αλεύρι
- αλάτι
- πιπέρι
- διάφορα πιπέρια σε κόκκους
- ρίγανη
- 1 ποτήρι κρασί λευκό 
- 1 κουταλάκι μέλι
- 1 κουταλιά της σούπας μουστάρδα
- 2 κουταλιές της σούπα ξύδι




Εκτέλεση

Σε κατσαρόλα πλατιά βάζουμε το λάδι να κάψει.
Αλευρώνουμε  το κρέας.


Το τσιγαρίζουμε στο λάδι βάζοντας λίγα λίγα κομμάτια ώστε να μην βράσουν στο λάδι.
Τα βγάζουμε σε πιατέλα.
Έχουμε κόψει τα κρεμμύδια σε λεπτές ροδέλες.
Όταν τσιγαριστεί το κρέας ρίχνουμε τα κρεμμύδια να σωταριστούν.
Ξαναβάζουμε το κρέας στην κατσαρόλα μαζί με τα κρεμμύδια προσθέτουμε την ρίγανη  και σβήνουμε με λευκό κρασί.


Ρίχνουμε τα μανιτάρια και προσθέτουμε ζεστό νερό μέχρι να καλυφθεί το  φαγητό.


Μόλις πάρει βράση χαμηλώνουμε την φωτιά και σιγοβράζουμε μέχρι να ψηθεί το κρέας.
Λίγο πριν γίνει το φαγητό βγάζουμε μια κουτάλα ζωμό από την κατσαρόλα προσθέτουμε το μέλι την μουστάρδα και το ξύδι και το χτυπάμε να ενωθούν τα υλικά.
Το ρίχνουμε στην κατσαρόλα και αφήνουμε να πάρει μια βράση με ανοιχτή την κατσαρόλα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου