από την Κυράννα Πέλλα
Υλικά
- 20 κιλά γάλα
- 1 κ. γ αλάτι
- 20 γραμ, τυρομαγιά υγρή
- 2 κουτ, σούπας γιαούρτι
- 1 κ. γ αλάτι
- 20 γραμ, τυρομαγιά υγρή
- 2 κουτ, σούπας γιαούρτι
- αλάτι χοντρό για το αλάτισμα
Εκτέλεση
Ανάλογα την ποσότητα σε γάλα ! Θα κάνετε τα παρακάτω !!
Ανάλογα την ποσότητα σε γάλα ! Θα κάνετε τα παρακάτω !!
Ζεσταίνουμε το γάλα στους 33, με 35 βαθμούς περίπου.
Διαλύουμε το γιαούρτι με λίγο από το ζεστό μας γάλα , και
το ρίχνουμε στην κατσαρόλα , ανακατεύουμε καλά !!
Μετά ετοιμάζουμε την τυρομαγιά , σε ένα ποτήρι βάζουμε το
αλάτι λίγο νερό την μαγιά και ανακατεύουμε να λιώσει το αλάτι, την ρίχνουμε και
αυτήν μέσα ,ανακατεύουμε καλά !!
Το σκεπάζουμε σαν το γιαούρτι να πήξει ,περίπου μία ώρα
!!!
Όταν πήξει το ανακατεύουμε να σπάσει σε κομματάκια , το βάζουμε στην φωτιά
,ανακατεύοντας. και περιμένοντας να πιάσει 70 με 80 βαθμούς περίπου , τότε
είναι έτοιμο για καλούπια η τσαντίλα ,και γερό πάτημα με βάρος !
Αφού το βάλουμε στο καλούπι σε 5 ώρες περίπου είναι έτοιμο να το βγάλουμε
από το καλούπι .
Και κατ ευθείαν αλατίζουμε !!
Για τρεις μέρες το αλατίζουμε κάθε πρωί με χοντρό αλάτι
και αλλάζουμε το πάνω κάτω ! !
μετά από 10 η και 12 μέρες το βάζουμε κατάψυξη !
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου