από την Eleni Xenophontos
Υλικά
- 5 φλιτ αλεύρι χωριάτικο
- 2 φλιτ φαρίνα
- 1 κ. γλ. κοφτό αλάτι
- 1 φλιτ σπορέλαιο
- ¾ φλιτ. πορτοκαλάδα
- 1 φλιτ. νερό βρύσης
- 2 κ. γλ. μπέικιν πάουντερ
- νερό όσο σηκώσει περίπου 1 ½ φλιτ.
- ξύσμα από ένα μικρό πορτοκάλι
(Μισό στη ζύμη μισό στη γέμιση)
Γέμιση
- 2 φλιτ. ελιές χωρίς κουκούτσια
- ½ φλιτ. καφέ σπορέλαιο
- το μισό ξύσμα
- 1 μεγάλο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
- μπόλικο δυόσμο ξερό και φρέσκο
- 1 κ σούπας πορτοκαλάδα
Εκτέλεση
Ρυζιάζουμε το αλεύρι με το λάδι, το αλάτι, το ξύσμα λεμονιού, τον χυμό και το μπέικιν πάουντερ
Τελευταία ρίχνουμε το χυμό και μετά το νερό όσο πάρει.
Ετοιμάζουμε την γέμιση και την αφήνουμε στην άκρη.
Εν τω μεταξύ έχουμε ετοιμάσει την ζύμη μας και την αφήνουμε να ξεκουραστεί.
Την κόβουμε σε κομμάτια και τα ανοίγουμε σε φύλλο.
Βάζουμε λίγη από την γέμιση και το ρολάρουμε. Τοποθετούμε τα ρολά στο ταψί σε αντικολλητικό χαρτί και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο μέχρι να ροδίσουν.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου