από τον Ιωάννη Τριφύλλη
Υλικά
- 1 ποτήρι λάδι
- 2 ποτήρια σιμιγδάλι
- 1 ποτήρι φρουκτόζη
- 4 ποτήρια νερό
- 1 ξύλο κανέλας
- μιά φέτα λεμόνι
- κουκουνάρι
- σοκολάτα υγείας πικρή
Εκτέλεση
Σε μια κατσαρόλα ετοιμάζουμε το σιρόπι μαζί με την κανέλα και το λεμόνι.
Σε μια άλλη κατσαρόλα ρίχνουμε το λάδι και καβουρντίζουμε το σιμιγδάλι ανακατεύοντας σύνεχώς.
Προσθέτουμε το κουκουνάρι.
Μόλις πάρει χρώμα το σιμιγδάλι ρίχνουμε σιγά σιγά το σιρόπι ανακατεύοντας συνεχώς μέχρι να γίνει ο χαλβάς και να ξεκολλά από τα τοιχώματα της κατσαρόλας.
Σε μια φόρμα ρίχνουμε μικρή ποσότητα από τον χαλβά και τον στρώνουμε στην φόρμα.
Σπάμε σε μικρά κομμάτια την σοκολάτα ρίχνοντας στην επιφάνεια του χαλβά.
Ακολουθούμε ξανά την ίδια διαδικασία και στο τέλος στρώνουμε την επιφάνεια του χαλβά.
Μόλις κρυώσει τον ξεφορμάρουμε σε μια πιατέλα.
Τον σερβίρουμε όταν έχει κρυώσει τελείως πασπαλίζοντας με λίγη κανέλα.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου