από τον Σταμάτη Τριφύλλη
Υλικά
- 1 και 1/2 κιλό ντομάτες κομμένες σε κύβους
- 3 μεγάλα κρεμμύδια κομμένα στην μεση και μετα σε ροδέλες
- 2 κουταλάκια του γλυκού τζίντζερ
- 450 γραμμάρια ζάχαρη
- 1/2 κουταλάκι του γλυκού μοσχοκάρυδο
- 1 κουταλάκι του γλυκού θυμάρι ξερό
- 1 κουταλάκι του γλυκού πάπρικα γλυκια
- 3 σκελίδες σκόρδο
- 400 ml ξύδι
- 1 κουταλάκι του γλυκού κύμινο
- 1 κουταλάκι του γλυκού κόλιανδρο
- 1/2 κουταλάκι του γλυκού κανέλα
- 1/3 κουταλάκι του γλυκού γαρύφαλλο
- 1 κουταλάκι του γλυκού βασιλικό ξερό
- 1 κουταλάκι του γλυκού θρούμπι
- 1/2 κουταλάκι του γλυκού κάρδαμο
Εκτέλεση
Κόβουμε τις ντομάτες σε κύβους και τα κρεμμύδια σε μισες ροδέλλες.
Τα βάζουμε σε κατσαρόλα και προσθέτουμε την ζάχαρη και αφήνουμε να πάρουν μια βράση ανακατεύοντας συνεχως για να μην κολλήσουν.
Προσθέτουμε το ξύδι και τα υπόλλοιπα μυρωδικά και συνεχίζουμε το βράσιμο.
Ανακατεύουμε συχνά για να μην μας κολλησει.
Όταν γίνει σαν μαρμελάδα και αρχίζει να πήζει το κατεβάζουμε και γεμίζουμε αποστειρωμένα βάζα.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου