Τετάρτη 11 Απριλίου 2018

ΤΟΝΟΣΑΛΑΤΑ ΤΗΣ ΛΕΝΑΣ



από την Lena Trifilli

Υλικά

- τις καρδιές από δύο μαρούλια
- 2 κονσέρβες τόνο πικάντικο με καυτερή πιπεριά
- καλαμπόκι κονσέρβα
- 1 ντομάτα ψιλοκομμένη μόνο την ψύχα
- μερικά αγγουράκια τουρσί
- φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
- 3 με 4 αυγά βραστά σφικτά
- άνιθο ψιλοκομμένο
- λάδι
- πιπέρι
- μπαλσάμικο ξύδι
- 1 με 2 κουταλιές μαγιονέζα


Εκτέλεση

Πλένουμε και ψιλοκόβουμε τα μαρούλια.
Στραγγίζουμε τον τόνο και τον μαδάμε αφού φυλάξουμε το λάδι από τον τόνο.
Ψιλοκόβουμε την ντομάτα τα κρεμμύδάκια τον άνιθο και τα αγγουράκια τουρσί.
Κόβουμε τα αυγά στα 4 και μετά στα 8.
Τα ανακατεύουμε όλα τα υλικά με το μαρούλι.
Χτυπάμε με το μιξεράκι το λάδι του τόνου μαζί με το μπαλσάμικο το λάδι και την μαγιονέζα.
Περιχύνουμε την σαλάτα μας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου