Κυριακή 13 Μαΐου 2018

ΣΠΑΓΓΕΤΙ ΜΕ ΣΑΛΤΣΑ ΕΛΙΑΣ



από την Γιάννα Παρασχοπούλου

Υλικά
- 1 πακέτο σπαγγέτι
- 100 γραμμάρια ελιές χωρίς κουκούτσι (αλλιώς προσέξτε τα δοντάκια σας)
- 4 πιπεριές σε ότι χρώμα θέλετε
- 1 ξερό κρεμμύδι
- 2 σκελίδες σκόρδου
- αλατοπίπερο
- μαϊντανός
- βασιλικός
- λίγο λάδι
- λιαστές ντομάτες ψιλοκομμένες
- 1-2 καυτερές πιπεριές



Εκτέλεση
Βράζουμε τα μακαρόνια σε μπόλικο αλατισμένο νερό. Τα σουρώνουμε και κρατάμε λίγο από το νερό που έβρασαν. Σε μια κατσαρόλα ρίχνουμε το κρεμμύδι μαζί με τις 3 πιπεριές που τα αλέσαμε στο μούλτι.



Την τέταρτη πιπεριά την ψιλοκόβουμε στο χέρι. Κόβουμε και τις ελιές σε ροδέλες και το σκόρδο και τα προσθέτουμε μαζί με αλατοπίπερο και την καυτερή πιπερίτσα. Προσθέτουμε και τις λιαστές, προσέχοντας στο αλάτι να μην ρίξουμε πολύ. Βράζουμε την σάλτσα με λίγο απ το νερό που έβρασαν τα μακαρόνια .


Όταν πήξει ελαφρά ρίχνουμε και λίγο λάδι.
Σερβίρουμε και καλή μας όρεξη


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου