Πέμπτη 31 Μαΐου 2018

ΚΟΥΛΟΥΡΑΚΙΑ ΒΕΡΥΚΟΚκΟΥ



από τον Ιωάννη Τριφύλλη

Υλικά

- 1/2 ποτήρι λάδι
- 14 βερύκοκκα λιωμένα στο μπλέντερ
- 1/2 κρασοπότηρο λικέρ βερύκοκκο
- 1 βανίλια
- λίγο κονιάκ
- 1 κουταλιά της σούπας on stevia
- 1 κουταλάκι του γλυκού  μπέκιν πάουντερ
- 1 κουταλάκι σόδα
- 750 με 800 γραμμάρια φαρίνα
- σουσάμι


Εκτέλεση

Πλένουμε τα βερύκοκκα και τα βάζουμε στο μίξερ μέχρι να γίνουν πολτός.
Για να πολτοποιηθούν πιο  εύκολα ρίχνουμε και το λικέρ.
Σε μια λεκάνη χτυπάμε το λάδι μαζί με την στέβια.
Προσθέτουμε τον πολτό και συνεχίζουμε το χτύπημα.
Προσθέτουμε την σόδα την βανίλια το κονιάκ το μπέκιν πάουντερ συνεχίζοντας το χτύπημα.
Προσθέτουμε λίγο λίγο το αλεύρι κοσκινισμένο ανακατεύοντας με τον γάντζο του μίξερ.
Τέλος το ζυμώνουμε λίγο με τα χέρια.



Αφήνουμε να μείνει λίγο η ζύμη και πλάθουμε μπαστουνάκια τα οποία τα γυρνάμε στο σουσάμι.



Τα απλώνουμε σε ταψί που  έχουμε στρώσει λαδόκολλα και τα ψήνουμε στους 180 βαθμούς στον αέρα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου