από την Giota Haropoulou
Υλικά
- ½ κιλό μοσχάρι
χτένι
- ½ κιλό λευκά μανιτάρια
(έβαλα από τα τεράστια)
- 2 ξερά κρεμμύδια
- 3 σκελίδες
σκόρδο
- 1 ποτήρι νερού μικρό
λευκό κρασί
- μαϊντανός
- αλάτι
- πιπέρι
- λίγη ρίγανη
- 1 κ σ λάδι = 3 κ
γ λάδι
Εκτέλεση
Βάζουμε 2 κουτ του γλυκού λάδι και τα μανιτάρια σε φέτες
σε αντικολλητικό σκεύος - κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά μέχρι να μαλακώσουν και να
κατεβάσουν υγρά
Τα αφαιρούμε και βάζουμε το κρέας το κρεμμύδι το σκόρδο
και το υπόλοιπο λάδι, σοτάρουμε λίγο και μετά προσθέτουμε το κρασί και τα
μπαχαρικά και αν χρειαστεί λίγο ζεστό νερό ίσα που να καλύπτει το κρέας.
Βράζουμε σε χαμηλή φωτιά περίπου μία ώρα και είκοσι λεπτά
(το σιγανό μαγείρεμα χυλώνει ελαφρά και μαλακώνει το κρέας γιατί το χτένι έχει
πολύ κολλαγόνο).
Κατόπιν προσθέτουμε τα μανιτάρια και τον μαϊντανό μαγειρεύουμε
άλλα είκοσι λεπτά με μισή ώρα, δέκα λεπτά πριν το τέλος ρίχνουμε το χυμό
λεμονιού.
Αυτό το φαγητό δεν έχει πηχτή σάλτσα, αν νομίζουμε ότι
μένει με πολλά υγρά βράζουμε προς το τέλος με ανοιχτή κατσαρόλα προσέχοντας να
μη στεγνώσει.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου