Πέμπτη 21 Ιουνίου 2018

ΡΕΒΙΘΟΚΕΦΤΕΔΕΣ ΝΗΣΙΩΤΙΚΟΙ





από την Ευαγγελια Βανιωτη

Υλικά
- 500 γρ  ρεβίθια φουσκωμένα ..όχι βρασμένα
- 1 μεγάλη βρασμένη πατάτα
- 2 μεγάλα κρεμμύδια
- 5-6 κουταλιές σούπας αλεύρι (με το μάτι αυτό το βλέπετε)
- 1 κουτάλια του γλυκού μπέικιν πάουντερ
- δυόσμο(φρέσκο κατά προτίμηση τα φύλλα από ένα κλαδί
- μαϊντανό (μισό ματσάκι...)
- αλάτι
- πιπέρι
- ελαιόλαδο


Εκτέλεση

Λιώστε καλά σε μουλτι ξεχωριστά το καθένα τα ρεβίθια την πατάτα τα κρεμμύδια βάλτε τα σε ένα μπολ όλα μαζί 


προσθέστε όλα τα υπόλοιπα υλικά λαδώστε ( είναι λίγο ρευστή η μάζα..κολλάει λίγο)τα χέρια πλάστε τηγανίστε σε καυτό λάδι σε χαμηλή φωτιά..!

Παρατήρηση : Επιλεκτικά  αυτή η συνταγή μέσα έχει και κάποιο θαλασσινό..αχιβάδα, μύδι. αχινό ,χτένι, στρείδι..γαρίδα..γυαλιστερή, κυδώνι.....κλπ κλπ..εγώ αυτή τη φορά δεν είχα

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου