από την Ευαγγελια Βανιωτη
Υλικά
- 500 γρ ρεβίθια φουσκωμένα ..όχι βρασμένα
- 1 μεγάλη βρασμένη πατάτα
- 2 μεγάλα κρεμμύδια
- 5-6 κουταλιές σούπας αλεύρι (με το μάτι αυτό το βλέπετε)
- 1 κουτάλια του γλυκού μπέικιν πάουντερ
- 1 μεγάλη βρασμένη πατάτα
- 2 μεγάλα κρεμμύδια
- 5-6 κουταλιές σούπας αλεύρι (με το μάτι αυτό το βλέπετε)
- 1 κουτάλια του γλυκού μπέικιν πάουντερ
- δυόσμο(φρέσκο κατά προτίμηση τα φύλλα από ένα κλαδί
- μαϊντανό (μισό ματσάκι...)
- αλάτι
- πιπέρι
- ελαιόλαδο
Εκτέλεση
Λιώστε καλά σε μουλτι ξεχωριστά το καθένα τα ρεβίθια την πατάτα τα κρεμμύδια βάλτε τα σε ένα μπολ όλα μαζί
προσθέστε όλα τα υπόλοιπα υλικά λαδώστε ( είναι λίγο
ρευστή η μάζα..κολλάει λίγο)τα χέρια πλάστε τηγανίστε σε καυτό λάδι σε χαμηλή
φωτιά..!
Παρατήρηση : Επιλεκτικά αυτή η συνταγή μέσα έχει και κάποιο θαλασσινό..αχιβάδα, μύδι. αχινό ,χτένι, στρείδι..γαρίδα..γυαλιστερή, κυδώνι.....κλπ κλπ..εγώ αυτή τη φορά δεν είχα
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου