από την Γιάννα Παρασχοπούλου
Υλικά
- 1 ½ κιλό μελιτζάνες φλάσκες
- 3 ξερά κρεμμύδια
- 3-4 ντομάτες ώριμες
-λάδι
- μαϊντανός
- φρέσκος βασιλικός
- κεφαλοτύρι τριμμένο η άλλο
σκληρό τυρί τριμμένο
- αλατοπίπερ0
- 2 πιπεριές καυτερές
Εκτέλεση
Πλένουμε και κόβουμε τις άκρες
από τις μελιτζάνες και τις χωρίζουμε στα δύο , κατά μήκος.
Μ ένα μικρό κουταλάκι αδειάζουμε λίγη από την
σάρκα τους.
Λαδώνουμε ελαφρά τις μελιτζάνες
και τις αλείφουμε με ένα πινέλο.
Τις βάζουμε σε ένα ταψί και τις ψήνουμε ώσπου να μαλακώσουν σε προθερμασμένο
φούρνο.
Εν τω μεταξύ ετοιμάζουμε την
γέμιση
Στο μούλτι αλέθουμε τις ντομάτες, τα κρεμμύδια, τις καυτερές πιπεριές και την ψίχα από τις μελιτζάνες που αφαιρέσαμε.
Βάζουμε το μείγμα αυτό σε μια
κατσαρόλα να βράσει και προσθέτουμε λίγο νερό
και αλατοπίπερο/ αφού βράσει και μείνει με λίγα υγρά προσθέτουμε τον μαϊντανό
και τον βασιλικό ψιλοκομμένο και αφήνουμε να πάρει μια βράση.
Αφού γίνουν οι μελιτζάνες τις γεμίζουμε
με την σάλτσα που ετοιμάσαμε . τις πασπαλίζουμε με τριμμένο κεφαλοτύρι.
Όση
σάλτσα μας μείνει, την αραιώνουμε με λίγο νερό και περιχύνουμε με αυτήν ανάμεσα
από τις μελιτζάνες.
Ξαναφουρνίζουμε και συνεχίζουμε το ψήσιμο μέχρι να ροδοκοκκινίσει
το φαγητό μας και το τυρί να κάνει μια ωραία κρούστα.
Καλή μας όρεξη!!!
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου