από την Ευαγγελια Βανιωτη
το λικέρ κεράσι από το σιρόπι του γλυκού έτοιμο..δεν είχαμε πολύ ήλιο 2 βδομάδες τώρα..παρόλα αυτά το έβαλα σε γυάλες..έχει τη γεύση και το άρωμα του κερασιού άλλα και από το ρούμι..όμως όση ώρα έβγαζα φώτο..έβαζα το λικέρ στα μπουκάλια..αυτό που έχω στο ποτήρι..έμεινε έξω και εξαερίστηκε..όταν πήγα να το πιω..είχε έντονη τη γεύση από το κεράσι..και όχι πολύ από το ρούμι..άρα Θέλω να πιστεύω ότι σε μερικούς μήνες θα είναι άπλα το κεράσι...
Υλικά
Εκτέλεση
Σε μια ευρύχωρη γυάλα προσθέτουμε το αλκοόλ της αρεσκείας μας με το σιρόπι το κλείνουμε καλά και το ανακινούμε.
Το αφήνουμε στον ήλιο για περίπου 7 ημέρες ανακινώντας περιοδικά,ώστε να δέσουν οι γεύσεις και τα αρώματα.
Μετά την εβδομη ημέρα ανοίγουμε,δοκιμάζουμε και αν έχουν δέσει οι γεύσεις προχωράμε στο επόμενο βήμα,αν όχι το αφήνουμε κανα 3-4 ημέρες ακόμα.(εγω το αφησα αλλη μια βδομαδα)
Στραγγίζουμε το περιεχόμενο με ένα τούλι διπλό ή τριπλό σε αποστειρωμένα μπουκάλια και απολαμβάνουμε με ένα παγάκι.
Προσωπικά δεν πρόσθεσα καθόλου μυρωδικά ,όπως κανελλόξυλο ή γαρύφαλλα γιατί αλλοιώνεται η φρουτώδης γεύση του λικέρ ,αλλά και το χρώμα του.
το λικέρ κεράσι από το σιρόπι του γλυκού έτοιμο..δεν είχαμε πολύ ήλιο 2 βδομάδες τώρα..παρόλα αυτά το έβαλα σε γυάλες..έχει τη γεύση και το άρωμα του κερασιού άλλα και από το ρούμι..όμως όση ώρα έβγαζα φώτο..έβαζα το λικέρ στα μπουκάλια..αυτό που έχω στο ποτήρι..έμεινε έξω και εξαερίστηκε..όταν πήγα να το πιω..είχε έντονη τη γεύση από το κεράσι..και όχι πολύ από το ρούμι..άρα Θέλω να πιστεύω ότι σε μερικούς μήνες θα είναι άπλα το κεράσι...
Υλικά
- 1000 GR μετρημένα σιρόπι χωρίς γλυκόζη
- 490 (τόσο είχε περισσέψει στο μπουκάλι) γραμμ ρούμιΕκτέλεση
Σε μια ευρύχωρη γυάλα προσθέτουμε το αλκοόλ της αρεσκείας μας με το σιρόπι το κλείνουμε καλά και το ανακινούμε.
Το αφήνουμε στον ήλιο για περίπου 7 ημέρες ανακινώντας περιοδικά,ώστε να δέσουν οι γεύσεις και τα αρώματα.
Μετά την εβδομη ημέρα ανοίγουμε,δοκιμάζουμε και αν έχουν δέσει οι γεύσεις προχωράμε στο επόμενο βήμα,αν όχι το αφήνουμε κανα 3-4 ημέρες ακόμα.(εγω το αφησα αλλη μια βδομαδα)
Στραγγίζουμε το περιεχόμενο με ένα τούλι διπλό ή τριπλό σε αποστειρωμένα μπουκάλια και απολαμβάνουμε με ένα παγάκι.
Προσωπικά δεν πρόσθεσα καθόλου μυρωδικά ,όπως κανελλόξυλο ή γαρύφαλλα γιατί αλλοιώνεται η φρουτώδης γεύση του λικέρ ,αλλά και το χρώμα του.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου