από την Ευαγγελια Βανιωτη
Υλικά
- 1 κιλό θράψαλα
- μαϊντανό
- 3 φιλαράκια μάραθο
η άνηθο
- 2 φρέσκα κρεμμυδάκια
- 1 ξερό κρεμμύδι μεγάλο
- αλάτι
- πιπέρι
- λίγους σπόρους
μουστάρδας
- 1 ½ φλιτζ του καφέ τσίπουρο
- ελαιόλαδο
- λίγα φρεσκοτριμμένα πιπέρια
Εκτέλεση
Πλένουμε και καθαρίζουμε
τα θράψαλα.
Λίγα λίγα τα βάζουμε στο μουλτι. Ψιλοκόβουμε τα κρεμμύδια
Βάζουμε mix από
φρέσκα πιπέρια λίγο αλάτι .άνηθο.(3 κλαδάκια).σπόρους μουστάρδας λίγο
ελαιόλαδο..και 1 1/2 φλιτζανάκι του ελληνικού καφέ τσίπουρο
Τα βάζουμε στο
ψυγείο 2 ώρες έσφιξαν. ελαφρώς...και μετά. βάζουμε ελαιόλαδο σε χαμηλή φωτιά
Παίρνουμε μείγμα
που είναι ολίγον ρευστό..μη του ρίξετε αλεύρι..έτσι πρέπει νάνε για να γίνουν
αφράτοι και να ψηθούν μέχρι μέσα
Βάζουμε στη χούφτα καλαμποκέλαιο ρίχνουμε εκεί το μείγμα και το πασπαλίζουμε από
πάνω με αλεύρι να μη κολλήσουν τα χέρια .
Τα πλάθουμε και τα αφήνουμε λίγο δίπλα. Τα βάζουμε στη φωτιά..σε χαμηλή όπως είπα..μικρά κεφτεδάκια
να ψηθεί καλά το θράψαλο..και μετά στη χαρτοπετσέτα για 2 λεπτά..
και ....ωωωωωω
το θαύμα...με τσιπουράκι..τσάκισα 5-6..μετά όταν γύρισα το βράδυ
μεσάνυχτα....πεινούσα η γυναίκα.. πήρα να δοκιμάσω..και ωωωωω θεϊκοί
κεφτέδες..κρύοι είχαν όλη τη θάλασσα. έντονα......αφράτοι νόστιμοι.....λεμονάκι
απαραίτητο....
καλή επιτυχία
καλή επιτυχία
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου