από την Stella Glava
Υλικά
- 600 γρ αλεύρι
- 260 ml χλιαρό γάλα
- 2 αυγά
- 11 γρ ξερή μαγιά
- 100 γρ βούτυρο λιωμένο
- 40 γρ ζάχαρη
- 1 βανίλια
- 8 γρ αλάτι
Εκτέλεση
Διαλύουμε την μαγιά στο χλιαρό γάλα, προσθέτουμε την
ζάχαρη και χτυπάμε στο μίξερ
Συνεχίζουμε με το βούτυρο, αυγά, βανίλια, αλάτι και τέλος
ρίχνουμε σιγά σιγά το αλεύρι.
Ζυμώνουμε λίγο και με το χέρι και αν χρειαστεί
προσθέτουμε λίγο αλεύρι ακόμα, να μην κολλάει.
Αφήνουμε τη ζύμη να φουσκώσει για 1 ώρα.
Λαδώνουμε επιφάνεια, ανοίγουμε φύλλο, όχι πολύ λεπτό και
κόβουμε κύκλους.
Αφήνουμε πάλι κανένα μισάωρο να φουσκώσουν και
τηγανίζουμε μέχρι να πάρουν χρώμα.
Πασπαλίζουμε με ζάχαρη και λίγη κανέλα.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου