Σάββατο 15 Σεπτεμβρίου 2018

ΚΟΛΟΚΥΘΑΚΙΑ ΜΕ ΝΤΟΜΑΤΕΣ ΚΑΙ ΨΩΜΙ ΣΤΟ ΦΟΥΡΝΟ


από την Γιάννα Παρασχοπούλου

Υλικά


- 500 γρ. κολοκυθάκια
- 6-7 . ντομάτες
- 200 γρ. διάφορα τυριά της αρεσκείας μας
- χωριάτικο ψωμί
- ελαιόλαδο
- ρίγανη
- αλάτι
- πιπέρι μαύρο
- βασιλικός φρέσκος και δυόσμος

Εκτέλεση
Πλένουμε τα κολοκυθάκια και τα κόβουμε σε χοντρές φέτες.
Πλένουμε τις ντομάτες και τις κόβουμε και αυτές σε χοντρές φέτες.
Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180 0 C.
Λαδώνουμε ένα πυρίμαχο σκεύος και βάζουμε μία στρώση κολοκυθάκια, μια στρώση ντομάτες, ρίγανη, αλάτι, πιπέρι, και τα φρέσκα μυρωδικά


και λίγο από το μείγμα τυριών

Βάζουμε από πάνω μία στρώση ψωμί και ραντίζουμε με λίγο ελαιόλαδο.


Συνεχίζουμε έτσι σε στρώσεις, μέχρι να τελειώσουν τα υλικά.
Πασπαλίζουμε με τυριά

Τοποθετούμε το σκεύος στο φούρνο και μετά από 10 λεπτά κατεβάζουμε τη θερμοκρασία στους 160oC.
Ψήνουμε για 45 λεπτά περίπου μέχρι να ψηθεί το φαγητό και να πιάσουν κρούστα τα τυριά μας.

Αφαιρούμε το φαγητό από το φούρνο και σερβίρουμε, είτε όσο είναι ζεστό, είτε το αφήνουμε να κρυώσει εντελώς.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου