από την Γιάννα Παρασχοπούλου
Υλικά
- πατάτες μικρές ή μέτριες
- ελαιόλαδο
- ξύδι
- πιπέρι
- 1 κλαδάκι δεντρολίβανο φρέσκο
- 2-3 σκελίδες σκόρδο
Εκτέλεση
Kαθαρίζουμε τις πατάτες και τις κόβουμε στη μέση
(οριζόντια όχι κάθετα, να είναι σα δυο μικρά λοφάκια) αν είναι μέτριες ή τις
αφήνουμε ολόκληρες αν είναι πολύ μικρές.
Tις βάζουμε σε κατσαρόλα με νερό να βράσουν για
7΄από την ώρα που θα πάρουν βράση και ανάβουμε το φούρνο στους 200C.
Ρίχνουμε τις πατάτες σε σουρωτήρι και τις κουνάμε για να
"μαδήσει" λίγο η επιφάνειά τους (στο στάδιο αυτό μπορούμε να τις
φυλάξουμε στο ψυγείο και να τις ψήσουμε αργότερα ή την επόμενη μέρα, αν μας
βολεύει αυτό).
Βάζουμε τις πατάτες σε λαδωμένο ταψί τέτοιου μεγέθους που
να καλύπτεται ο πάτος του από τις πατάτες, χωρίς να είναι πλακωμένες.
Αλατοπιπερώνουμε και ψήνουμε για 10 λεπτά περίπου
Εν τω μεταξύ σε ένα πιάτο μαδάμε το δεντρολίβανο,
ρίχνουμε τις σκελίδες με τη φλούδα τους και ραντίζουμε με το ξύδι και λίγο
ελαιόλαδο. Ανακατεύουμε καλά.
Βγάζουμε τις πατάτες από το φούρνο ΔΕΝ τις γυρίζουμε και
τις πατάμε με την πρέσα του πουρέ να πλατύνουν χωρίς να διαλυθούν
Απλώνουμε το μείγμα των μυρωδικών πάνω τους και
ξαναψήνουμε για άλλα 10 λεπτά περίπου , μέχρι να ροδίσουν καλά.
Σερβίρονται αμέσως και εξαφανίζονται στη στιγμή!
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου