από την Ευαγγελια Βανιωτη
Υλικά
- ½ κιλό ρεβίθια.
- 1 μεγάλο κρεμμύδι
- 2-3 Καρότα
- κάρυ, πιπέρι, αλάτι, ρίγανη
- 1 λεμόνι
- 1 κ.γλυκού νισεστέ
- 1 κ γλυκού λάδι
- 1 μεγάλο κρεμμύδι
- 2-3 Καρότα
- κάρυ, πιπέρι, αλάτι, ρίγανη
- 1 λεμόνι
- 1 κ.γλυκού νισεστέ
- 1 κ γλυκού λάδι
Εκτέλεση
Από βραδύς μουλιάζω σε άφθονο νερό τα ρεβίθια και μια ώρα πριν τα μαγειρέψω βάζω μια κουταλιά σόδα. Ξεπλένω πολύ καλά και βάζω στην κατσαρόλα με νερό λίγο πιο πάνω από τα ρεβίθια.
Με τις πρώτες βράσεις ξαφρίζω συνέχεια μέχρι να καθαρίσουν τελείως.
Ρίχνω το ψιλοκομμένο κρεμμύδι, τα καρότα, το κάρυ, το πιπέρι τις ψιλοκομμενες πιπεριές...και βράζω σε σιγανή φωτιά μισή ώρα.
Προσθέτω το αλάτι και το λάδι ρίγανη, και αφήνω άλλη μισή ώρα περίπου σε σιγανή φωτιά.
Στο τέλος ρίχνω το λεμόνι στο οποίο έχω προσθέσει μια κουταλιά του γλυκού νισεστέ και αφήνω 5 λεπτάκια να δέσει η σαλτσούλα.
Από βραδύς μουλιάζω σε άφθονο νερό τα ρεβίθια και μια ώρα πριν τα μαγειρέψω βάζω μια κουταλιά σόδα. Ξεπλένω πολύ καλά και βάζω στην κατσαρόλα με νερό λίγο πιο πάνω από τα ρεβίθια.
Με τις πρώτες βράσεις ξαφρίζω συνέχεια μέχρι να καθαρίσουν τελείως.
Ρίχνω το ψιλοκομμένο κρεμμύδι, τα καρότα, το κάρυ, το πιπέρι τις ψιλοκομμενες πιπεριές...και βράζω σε σιγανή φωτιά μισή ώρα.
Προσθέτω το αλάτι και το λάδι ρίγανη, και αφήνω άλλη μισή ώρα περίπου σε σιγανή φωτιά.
Στο τέλος ρίχνω το λεμόνι στο οποίο έχω προσθέσει μια κουταλιά του γλυκού νισεστέ και αφήνω 5 λεπτάκια να δέσει η σαλτσούλα.
Καλή επιτυχία
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου