Κυριακή 25 Νοεμβρίου 2018

ΣΑΛΑΤΑ ΜΕ ΞΗΡΟΥΣ ΚΑΡΠΟΥΣ ΚΑΙ ΠΡΟΣΟΥΤΟ



από τον Ιωάννη Τριφύλλη

Υλικά

- 1 μαρούλι
- 4 με 5 φέτες προσούτο κομμένες σε μικρά κομμάτια
- 4 με 5 λιαστές ντομάτες κομμένες σε λωρίδες
- 3 μανιτάρια καθαρισμένα και λεπτοκομμένα
- καρύδια χοντροκομμένα
- αμύγδαλα χοντροκομμένα
- σταφίδες
- 3 με 4 ξερά σύκα κομμένα σε μικρά κομμάτια
- 3 με 4 αγγουράκια τουρσί κομμένα ροδέλες
- γραβιέρα κομμένη σε φλούδες
- 1 κρεμμύδι ξερό κομμένο στην μέση και μετά σε λεπτές φέτες
- λάδι
- ξύδι μπαλσάμικο
- μέλι
- αλάτι


Εκτέλεση

Πλένουμε και κόβουμε σε μεγάλα κομμάτια το μαρούλι.
Χοντροκόβουμε τα καρύδια  τα αμύγδαλα και το προσούτο.
Ανακατεύουμε τα υλικά μας σε μια σαλατιέρα.
Χτυπάμε το λάδι με το μέλι και το μπαλσάμικο και περιχύνουμε την σαλάτα μας.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου