Κυριακή 2 Δεκεμβρίου 2018

ΧΟΙΡΙΝΟ ΣΤΗΝ ΓΑΣΤΡΑ ΜΕ ΠΟΡΤΟΚΑΛΙ ΚΑΙ ΔΑΜΑΣΚΗΝΑ



από το Ιωάννη Τριφύλλη

Υλικά

- χοιρινό μπούτι σε μερίδες
- 10 κρεμμύδια κομμένα στην μέση
- 20 δαμάσκηνα
- αλεύρι

για την μαρινάδα

- 1/2 ποτήρι  λάδι
- 1/2 ποτήρι μηλόξυδο
- 1/2 ποτήρι μπαλσάμικο
- κόκκους πιπεριών
- 1 πορτοκάλι σε φέτες
- ξύσμα πορτοκαλιού
- ρίγανη


Εκτέλεση

Ετοιμάζουμε την μαρινάδα.
Βουτάμε τα κομμάτια του χοιρινού στην μαρινάδα και ανακατεύουμε και τις φέτες του πορτοκαλιού.
Το αφήνουμε να μαριναριστεί για μια νύχτα.
Την επομένη στραγγίζουμε το κρέας και αφού το αλευρώσουμε το περνάμε στο τηγάνι.
Συνεχίζουμε να σοτάρουμε τα κρεμμύδια.
Τα τοποθετούμε όλα μέσα στην γάστρα και βάζουμε και τα δαμάσκηνα.
Ρίχνουμε από πάνω την μαρινάδα και ανάλογο νερό.


Κλείνουμε την γάστρα και την βάζουμε στον φούρνο στους 200 βαθμούς για μισή ώρα.
Κατεβάζουμε την θερμοκρασία στους 150 και το αφήνουμε μέχρι να ψηθεί.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου