από την Stella Glava
Υλικά
Για την ζύμη
- 1 κεσεδάκι
γιαούρτι 200 γραμ.
- 150 γρμ. βούτυρο λιωμένο και κρύο
- 180 γρμ. σπορέλαιο
- 500 γρμ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του (περίπου)
- 3 κ.σ κεφαλοτύρι ψιλοτριμμένο
- 1 φακελάκι (20 γρμ. )μπέικιν
- αλάτι
- λίγο φρεσκοτριμμένο πιπέρι
- κρόκος αυγού για επάλειψη
- σουσάμι προαιρετικά
Για τη γέμιση
- 300 γραμ. φέτα σκληρή σε τρίμματα
- 100 γραμ. κεφαλοτύρι τριμμένο
- λίγο πιπέρι
- 1 αυγό
Εκτέλεση
Βάζουμε σε ένα μπολ όλα τα τα υλικά της γέμισης για τα
εύκολα τυροπιτάκια κουρού και τα ζυμώνουμε. Αφήνουμε στην άκρη.
Σε ένα άλλο μπολ, βάζουμε το γιαούρτι, το βούτυρο, το
λάδι, το κεφαλοτύρι, αλατοπίπερο και ανακατεύουμε.
Προσθέτουμε το αλεύρι με το μπέικιν κι ανακατεύουμε. Η
ζύμη αυτή, πρέπει να είναι λαδερή κι απαλή.
Σκεπάζουμε και αφήνουμε για 20 λεπτά να ξεκουραστεί.
Παίρνουμε μικρά μπαλάκια ζύμης, τα πατάμε με τις παλάμες μας να γίνουν πλακέ.
Βάζουμε λίγη γέμιση στο κέντρο, κλείνουμε και πατάμε τις
ενώσεις με πιρούνι. Αφού τελειώσουμε όλα τα τυροπιτάκια (δυο λαμαρίνες),
διαλύουμε τον κρόκο με λίγο γάλα ή νερό και τα αλείφουμε με πινέλο.
Αν θέλουμε, πασπαλίζετε την επιφάνειά τους με λίγο
σουσάμι.
Ψήνουμε σε καλά προθερμασμένο φούρνο τους 180 βαθμούς C
στον αέρα για περίπου 30 λεπτά, να ροδοκοκκινίσουν.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου