Παρασκευή 30 Ιανουαρίου 2015

ΦΑΣΟΥΛΟΝΤΑΒΑΣ ΘΡΑΚΙΩΤΙΚΟΣ



από την  Irini Patiloudi


Υλικά
-  500 γρ φασόλια γίγαντες
-  2 κρεμμύδια χοντροκομμένα
-  2 σκελίδες σκόρδου
-  2 καρότα σε ροδέλες
-  1 μεγάλη πιπεριά ψιλοκομμένη
-  ελαιόλαδο αρκετό
-  αλάτι
-  πιπέρια, μαύρο και κόκκινο
-  1 κύβος λαχανικών
-  σέλινο ψιλοκομμένο
-  χυμός ντομάτας συμπυκνωμένος
-  1 κουταλάκι ντοματοπελτές
-  καυτερή πιπεριά (προαιρετικά)

Εκτέλεση
Μουλιάζουμε από το βράδυ τα φασόλια  και τα βάζουμε να βράσουν την επόμενη έως να μαλακώσουν ελαφρά. 
Τα σουρώνουμε, αδειάζουμε σε ένα πήλινο η γάστρα, κόβουμε τα  κρεμμύδια σε χοντρά κομμάτια,  και προσθέτουμε τις σκελίδες σκόρδο, τα καρότα σε ροδέλες, ψιλοκόβουμε και την  πιπεριά, βάζουμε και λάδι αρκετούτσικο, αλάτι, πιπέρι μαύρο και κόκκινο, τον  κύβο λαχανικών, σέλινο, τον χυμό ντομάτας και 1 κουταλάκι ντοματοπελτέ, τα ανακατεύουμε καλά και τα σκεπάζουμε με νερό. 
Ψήνουμε στους 220 βαθμούς για 1 ώρα περίπου έως να πήξει το ζουμί του. Που και που ανακατεύουμε για να μην καεί από πάνω.
Αν θέλετε βάζετε και καυτερή πιπεριά.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου