από τον Ιωάννη Τριφύλλη
Yλικά
-
κιμάς μοσχαρίσιος
-
μουσκεμένη ψίχα ψωμιού
-
κύμινο
-
σκόρδο λιωμένο
-
αυγό
-
λαδί
-
1 κρασοπότηρο μαυροδάφνη
-
αλάτι
-
πιπέρι
-
μια πρέζα σόδα μαγειρική
-
ντομάτα ψιλοκομμένη
Εκτέλεση
Ζυμώνουμε τον κιμά
με το σκόρδο την μουλιασμένη ψίχα το κύμινο, αλάτι πιπέρι και λάδι.
Αφού
το ζυμώσουμε καλά βάζουμε λίγη σόδα και τότε προσθέτουμε την μαυροδάφνη.
Το ξαναζυμώνουμε
και βάζουμε το μείγμα του κιμά στο ψυγείο
για να μείνει να ξεκουραστεί η ζύμη.
Πλάθουμε
τα σουτζουκάκια μακρόστενα και τα αλευρώνουμε.
Τα περνάμε στο καυτό λάδι και τα
μαραίνουμε λίγο.
Όταν
τελειώσουμε το τηγάνισμα τα βάζουμε ξανά στο τηγάνι και τα σβήνουμε πάλι με μαυροδάφνη.
Ετοιμάζουμε
σε μια κατσαρόλα την σάλτσα (καλύτερα ψιλοκομμένη ντομάτα) και προσθέσουμε ελάχιστο
κύμινο και μια σκελίδα σκόρδο.
Μόλις πάρει βράση ρίχνουμε τα σουτζουκάκια τα τηγανισμένα
ελαφρώς μαζί με το λάδι τους στην κατσαρόλα και τα αφήνουμε να βράσουν.
Τα
σουτζουκάκια μας έτοιμα... και νοστιμότατα!!
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου