από τον Ιωαννη Τριφυλλη
.Υλικά
- μπόλικες σκελίδες σκόρδο
- αλάτι
- πιπέρι
- κεφαλοτύρι
- ντομάτα
Εκτέλεση
Παίρνουμε την σπλήνα και με μυτερό κοφτερό μαχαίρι κατά μήκος και την ανοίγουμε σε μια επιφάνεια.
Καθαρίζουμε το εσωτερικό από τα νεύρα και τα μεγάλα αγγεία. Αλατοπιπερώνουμε και ρίχνουμε και ρίγανη, και βάζουμε τα σκόρδα κομμένα σε φέτες.
Παίρνουμε την σπλήνα και με μυτερό κοφτερό μαχαίρι κατά μήκος και την ανοίγουμε σε μια επιφάνεια.
Καθαρίζουμε το εσωτερικό από τα νεύρα και τα μεγάλα αγγεία. Αλατοπιπερώνουμε και ρίχνουμε και ρίγανη, και βάζουμε τα σκόρδα κομμένα σε φέτες.
Τοποθετούμε το κεφαλοτύρι σε φέτες κατά μήκος της σπλήνας.
Από πάνω τοποθετούμε τις ντομάτες. Κλείνουμε την σπλήνα και με μια βελόνα με κλωστή
ράβουμε την τομή για να μην βγουν τα υλικά έξω.
Την βάζουμε στο ταψί, γύρω γύρω βάζουμε τις πατάτες περιχύνουμε
με λάδι και το ψήνουμε στον φούρνο.
Το φαγητό είναι νοστιμότατο!! Δυστυχώς δύσκολα πια βρίσκει κανείς σπλήνα διότι θεωρητικά πετιούνται στα σφαγεία.
Το φαγητό είναι νοστιμότατο!! Δυστυχώς δύσκολα πια βρίσκει κανείς σπλήνα διότι θεωρητικά πετιούνται στα σφαγεία.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου