Σάββατο 31 Ιανουαρίου 2015

ΦΥΛΛΟ ΓΙΑ ΠΙΤΑ ΣΑΝ ΣΦΟΛΙΑΤΑ


από την  Irini Patiloudi


Υλικά για το φύλλο
- 1 ποτήρι χλιαρό νερό
 λίγο αλάτι
 1/2 ποτήρι ελαιόλαδο
 1 κουταλιά ξύδι
 αλεύρι για όλες τις χρήσεις όσο πάρει να γίνει μια ζύμη να μην κολλάει και να είναι εύπλαστη.


Εκτέλεση
Την ζυμώνουμε και την αφήνουμε να ξεκουραστεί λίγο. κόβουμε 2 κομμάτια, το ένα που θα μπει κάτω να είναι λίγο περισσότερο.
Τα ανοίγουμε ένα ένα σε αλευρωμένη επιφάνεια και τα αλείφουμε με μαλακιά μαργαρίνη, διπλώνουμε, αλείφουμε, διπλώνουμε και το τυλίγουμε σε μεμβράνη. η επάνω πλευρά να είναι χωρίς μαργαρίνη αλλιώς δεν θα ανοίγει το φύλλο!
 Τα βάζουμε στο ψυγείο για καμιά ωρίτσα να παγώσουν λίγο. τα ανοίγουμε μετά με τον πλάστη, το μεγαλύτερο φύλλο κάτω και το άλλο πάνω απ την γέμιση. 
Εδ
ώ με γέμιση σπανάκι....



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου