από την Eleni Margel Lou
Υλικά
- 1 κιλό αλεύρι
- 2 φακελάκια ξερή μαγιά
- 1 κουταλιά μέλι
- 1 ½ κουταλάκι αλάτι
- 1 ½ κουπέ χλιαρό νερό.
- 2 φακελάκια ξερή μαγιά
- 1 κουταλιά μέλι
- 1 ½ κουταλάκι αλάτι
- 1 ½ κουπέ χλιαρό νερό.
Εκτέλεση
Διαλύουμε στο μισό νερό
της συνταγής ,την μαγιά το μέλι και το αλάτι σε μια βαθιά κούπα και σκεπάζουμε με μεμβράνη. Σε 35-λεπτά έχει φουσκώσει.
Σε μια βαθιά λεκάνη ρίχνουμε το αλεύρι-το υπόλοιπο νερό και ανακατεύουμε με ξύλινη κουτάλα να γίνει ένα μαλακό ζυμάρι.
Σκεπάζουμε με μεμβράνη την λεκάνη μας και αφήνουμε 2 ώρες.
Εν τω μεταξύ ανάβουμε τον φούρνο στους 230 βαθμούς.
Σε μια βαθιά λεκάνη ρίχνουμε το αλεύρι-το υπόλοιπο νερό και ανακατεύουμε με ξύλινη κουτάλα να γίνει ένα μαλακό ζυμάρι.
Σκεπάζουμε με μεμβράνη την λεκάνη μας και αφήνουμε 2 ώρες.
Εν τω μεταξύ ανάβουμε τον φούρνο στους 230 βαθμούς.
Παίρνουμε το ζυμάρι μας το κάνουμε καρβέλι χωρίς να ζυμώνουμε και το χαράσσουμε βαθιά το αφήνουμε άλλα 15-20 λεπτά να φουσκώσει καλά!!
Αλείφουμε την επιφάνεια με νερό και πασπαλίζουμε με αλεύρι.
Στρώνουμε λαδόκολλα στον πάτο του σκεύους μας και ρίχνουμε αλευράκι βάζουμε επάνω το ζυμάρι.
Ψήνουμε 20 λεπτά η 30 ανάλογα τον φούρνο.
Γίνεται πολύ τραγανό από έξω και τρυφερό μέσα!!!
Καλή επιτυχία!!
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου