από τη Despoina Maraki
Υλικά για τη ζύμη
- 1 φλιτζάνι ελαιόλαδο
- 1/2 φλιτζάνι ζάχαρη
- χυμό από 1 πορτοκάλι και 1 μανταρίνι
- ξύσμα πορτοκαλιού η 1 βανίλια
- 1 αυγή
- αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
Για το μείγμα του μήλου
θα χρειαστούμε
- 4-5 μήλα μεγάλα
- 3-4 κουταλιές της σούπας ζάχαρη
- 1 ξύλο κανέλας
- 1 κουταλιά της σούπας κανέλα σε σκόνη
Εκτέλεση
Ετοιμάσουμε
το ζυμάρι μας και κρατάμε λίγο για το ντεκόρ (ότι κάνουμε με τη πάστα Φλώρα δηλαδή.
καθαρίζουμε, κόβουμε τα μήλα και τα βάζουμε στη φωτιά, προσθέτουμε τη ζάχαρη
και τα αρωματικά μας.
Τα αφήνουμε να κρυώσουν και τα ξαπλώνουμε πάνω στο ζυμάρι,
με την υπόλοιπη ζύμη κάνουμε σχεδιάκια.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους
180 για περίπου 1 ώρα.
Πεντανόστιμη!!!
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου