Πέμπτη 26 Φεβρουαρίου 2015

ΚΟΚΟΡΕΤΣΙ





από τον Ιωάννη Τριφύλλη

Υλικά
-συκωταριά αρνίσια
-έντερα
-μπόλια
-γλυκάδια από το αρνί
-λεμόνια
-αλάτι
-πιπέρι
-ρίγανη


Εκτέλεση
Έχουμε πλύνει και αναποδογυρίσει τα έντερα.
Τα βάζουμε με χυμό λεμονιού στο ψυγείο για να ασπρίσουν.
Τελευταία για να μην ταλαιπωρούμαι με το αναποδογύρισμα των εντέρων τα ανοίγω με ενα ψαλιδάκι.Πλένονται πιο εύκολα.
Έχουμε πλύνει την συκωταριά και την έχουμε κόψει σε κομμάτια τόσο μεγάλα όσο πρέπει για την σούβλα μας.
Τα στραγγίζουμε και τα αλατοπιπερώνουμε.
Περνάμε ένα ένα κομμάτι στην σούβλα βάζοντας ενδιάμεσα γλυκάδια για να διατηρούν σχετική υγρασία στο κοκορέτσι.
Έχουμε βάλει την μπόλια σε ζεστό νερό για να μαλακώσει και να απλώνεται πιο εύκολα για να τυλίξουμε το κοκορέτσι μας.

Αλατοπιπερώνουμε ξανά το κοκορέτσι στην σούβλα.
Βάζουμε την σούβλα όρθια και αφού δέσουμε στο πάνω μέρος την άκρη του εντέρου απλώνουμε το έντερο ως την άλλη άκρη της σούβλας.
Ξαναφέρνουμε το έντερο πάλι εκεί που το δέσαμε,το στερεώνουμε και ξανακατεβάζουμε το έντερο αρκετές φορές ώστε να στερεώσουμε την συκωταριά.
Έπειτα γυρνάμε το έντερο γύρο γύρο από το κοκορέτσι μέχρι να καλύψουμε όλο το κοκορέτσι με το έντερο και να μην φαίνεται η συκωταριά.

Για να αποφύγω την κούραση του γυρίσματος των εντέρων τοποθετώ την σούβλα πάνω στην ψησταριά και βάζω το μοτέρ να γυρνά οπότε τυλίγεται πιο εύκολα το κοκορέτσι.
Μπορείτε να το παρακολουθήστε στο βιντεάκι.
Ψήνουμε το κοκορέτσι στα κάρβουνα βάζοντας το σε ένα ύψος από την φωτιά περίπου 40 εκατοστά πάνω.Ο λόγος για να σιγοψηθεί το εσωτερικό του.
Όταν αρχίζει να ροδοκοκκινίζει τότε το κατεβάζουμε στα 20 εκατοστά.
Το σερβίρουμε κομμένο και με αλάτι-πιπέρι-ρίγανη...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου