από την Γιάννα Παρασχοπούλου
Υλικά
- 400 γρ. βερίκοκα
- 1
κουταλάκι του γλυκού κόλιανδρο
- 225
γρ. ζάχαρη καστανή
- 415
γρ. μηλόξυδο
- 1
κρεμμύδι
- 50
γρ σταφίδες μαύρες
- 2
κουταλάκια του γλυκού τζίντζερ
- 2
σκελίδες σκόρδου
- 1
κουταλιά σούπας αλάτι
- 1/2
κουταλάκι του γλυκού καγιέν
Εκτέλεση
Σε
μικρό σκεύος ζεσταίνουμε τους σπόρους του κόλιανδρου και τους κοπανάμε στο
γουδί για να βγάλουν όλο το άρωμα τους .
Σε μια
κατσαρόλα βάζουμε όλα τα υλικά να βράσουν σε χαμηλωμένη φωτιά μέχρι να πιουν τα
υγρά τους. Δεν βάζουμε όλα τα υλικά μαζί αλλά αφήνουμε απ το καθένα λίγο
στην άκρη και το δοκιμάζουμε και προσθέτουμε ανάλογα με τα γούστα μας.
Μόλις
γίνει αδειάζουμε σε βαζάκια, κλείνουμε με τα καπάκια που τα είχαμε σε βραστό
νερό και αναποδογυρίζουμε για 24 ώρες.
Με την
ίδια συνταγή έκανα και με τα 2 φρούτα. Και τα δύο έγιναν εξαιρετικά!!!!!!



Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου