Πέμπτη 26 Φεβρουαρίου 2015

ΜΗΛΟΠΙΤΑ ΑΝΑΠΟΔΟΓΥΡΙΣΤΗ



από την Emmanuela Kumantaki
Υλικά
- 3-4 μήλα
- 1 κούπα ζάχαρη (μαύρη αν έχουμε)
- 1 1/4 κούπα βούτυρο ή μαργαρίνη
- 2 αυγά
- κανέλα κ γαρύφαλλα
- 2 βανίλιες
- 1 μπέικιν σε περίπτωση που δεν έχουμε κόκκινη φαρίνα
- 1/2 κούπα καρύδια
- λίγο λεμόνι να μη μαυρίσουν τα μήλα
- 1/2 κούπα γάλα
- 1 1/2 κούπα φαρίνα κόκκινη


Εκτέλεση
Καθαρίζουμε τα μήλα και  τα κόβουμε, τα ραντίζουμε με λίγο λεμόνι να μη μαυρίσουν και .κανέλα και  γαρίφαλο σε  σκόνη


Έχουμε ετοιμάσει τη φόρμα μας αφού την έχουμε αλείψει και έχουμε ρίξει λίγη ζάχαρη στο πάτο και  τα  καρύδια αφού τα έχουμε περάσει από το μουλτι και τη βάζουμε μερικά λεπτά στο φούρνο μετά στρώνουμε τα μήλα στο κάτω μέρος της φόρμας.


Ξεκινάμε βάζουμε τα υπόλοιπα στο μίξερ υλικά βούτυρο -ζάχαρη διαδοχικά αυγά-γάλα -βανίλιες- ρίχνουμε αρκετή κανέλα και  γαρίφαλα το γάλα (απλά επειδή η δόση είναι μικρή βάζω και κάνω διπλή δόση) και στο τέλος το αλεύρι μας αν δεν έχουμε κόκκινη φαρίνα απλό αλεύρι με μπέικιν,  εγώ πάντα τη φτιάχνω με αλεύρι που φούσκωνε μόνο του και  τη  βάζουμε στο φούρνο περίπου για μια ωρίτσα αναλόγως και  το φούρνο.


όταν είναι έτοιμη τη βγάζουμε τη γυρίζουμε ανάποδα περιμένουμε να κρυώσει και  τη πασπαλίζουμε με ζάχαρη άχνη

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου