από τη Μυρτώ Κλεοπάτρα
Υλικά
- 5 αυγά
- 5 μήλα μέτρια
- 3 φλιτζάνια τσαγιού αλεύρι
- 2 φλιτζάνια τσαγιού ζάχαρη
- 1 1/2 φλιτζάνι τσαγιού λάδι
- 2 κουτ. γλυκού μπέικιν πάουντερ
- 1 κ .γλ. κανέλα σκόνη
- 1/2 κ. γλ. γαρίφαλο σκόνη
λίγες σταφίδες (προαιρετικό)
- ζάχαρη άχνη για πασπάλισμα
Εκτέλεση
Καθαρίζετε
τα μήλα, τα κόβετε σε κύβους και τα ρίχνετε σε νερό και
λεμόνι για να μην μαυρίσουν. Χτυπάτε τα αυγά με τη ζάχαρη, προσθέτετε
το λάδι, το αλεύρι ανακατεμένο με το μπέικιν πάουντερ, την
κανέλα, το γαρίφαλο, κι ανακατεύετε καλά με
μια σπάτουλα προσθέτετε στο μείγμα τα μήλα και τις
σταφίδες αλευρωμένες
Βουτυρώνετε το ταψί της κουζίνας,
ή στρώνετε χαρτί για ψήσιμο και ρίχνετε το
μείγμα. Ψήνετε στους 200° βαθμούς για 1 περίπου ώρα. Για να δείτε
αν έχει ψηθεί, δοκιμάζετε
με τη μύτη του μαχαιριού, αν το μείγμα κολλάει,
θέλει κι άλλο ψήσιμο, αν όχι, είναι έτοιμο
Πασπαλίζετε με ζάχαρη άχνη.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου