από τον Ιωάννη
Τριφύλλη
Υλικά
- 1 κιλό κιμά κοτόπουλου...
- 1 μεγάλο ξερό κρεμμύδι..
- 2 σκελίδες σκόρδου...
- 1 κουταλάκι κύμινο..
- 1 κουταλιά σούπας
δυόσμο ξερό ή μισό ματσάκι φρέσκα φύλλα...
- 1 κουταλάκι ρίγανη...
- 1 κουταλιά σούπας
πάπρικα γλυκιά...
- 1 κουταλάκι καυτερή
πάπρικα προαιρετικά...
- 1 κουταλάκι
σουμάκ(ανατολίτικο μπαχαρικό με βαθυκόκκινο χρώμα) προαιρετικά...
- 1 φρέσκια ψιλοκομμένη
ντομάτα...
- 1 κουταλιά πάστα
ντομάτας...
- 20 γρ ξύδι από κρασί
ανακατεμένο με 1 κουταλιά μέλι ή πετιμέζι...
- ελαιόλαδο....
- αλάτι
- φρεσκοτριμμένο πιπέρι.
Εκτέλεση
Ξεκοκαλισμένα μπούτια και περασμένα από τη μηχανή του κιμά
, ζητούμε από το κρεοπώλη για την συνταγή αυτή.
Ενώνουμε τα υλικά με λαδωμένα χέρια και βάζουμε στο ψυγείο
λίγη ώρα να βγουν τα αρώματα..
Περνάμε σε καλαμάκια...αλείφουμε με ελαιόλαδο και ψήνουμε
στη σχάρα ή στα κάρβουνα...λαδώνουμε και πασπαλίζουμε με πάπρικα πιτούλες και
τις ψήνουμε...κόβουμε φετούλες λεπτές κρεμμύδι, το οποίο "ζυμώνουμε" με
αλατάκι και μαϊντανό για να μαραθεί(είναι πολύ νόστιμο)!
Ετοιμάζουμε ένα πεντανόστιμο διαφορετικό ντιπ..ως
συνοδευτικό...με κατίκι Δομοκού...σκόρδο...δυόσμο...πάπρικα...ξύδι λευκό...αλατάκι
& ελαιόλαδο και ανακατεύουμε απαλά...και...
Καλή μας όρεξη!!!
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου