από την Nonna Almani
Εκτέλεση
Λίγο πριν το
σβήσουμε ρίχνουμε τα σέσκουλα , τα οποία μαραίνονται αμέσως καθώς είναι
τρυφερά, τα μυρωδικά, το αλάτι και τα πιπέρια , ανακατεύουμε δυο τρεις βόλτες
...και τα αφήνουμε να κρυώσουν.
Υλικά
- 1 φύλλο σφολιάτας έτοιμο ή δικό μας εάν μπορούμε
(εδώ ήταν έτοιμο) ξεπαγωμένο
- 2 πράσα πλυμένα και τεμαχισμένα σε μικρά
κομμάτια
- 1 ματσάκι σέσκουλα, επίσης πλυμένα και κομματιασμένα
λίγο μεγαλύτερα
- άνηθος
- μαϊντανός
- μάραθος
- 1 μεγάλο
κρεμμύδι
- 200 γρ. φέτα
- αλάτι
- πιπέρι μαύρο
- πιπέρι
κόκκινο γλυκό.
Εκτέλεση
Σε ένα κατσαρολάκι βάζουμε λίγο ελαιόλαδο και ρίχνουμε το κρεμμύδι να μαραθεί ελαφρώς (σε χαμηλή φωτιά πάντα), στη συνέχεια ρίχνουμε τα πράσα και το σκεπάζουμε , γιατί πρέπει να γίνουν σχεδόν έτοιμα.
Λίγο πριν το
σβήσουμε ρίχνουμε τα σέσκουλα , τα οποία μαραίνονται αμέσως καθώς είναι
τρυφερά, τα μυρωδικά, το αλάτι και τα πιπέρια , ανακατεύουμε δυο τρεις βόλτες
...και τα αφήνουμε να κρυώσουν.
Απλώνουμε
πάνω στην ανοιχτή σφολιάτα τη γέμιση, τρίβουμε με το χέρι τη φέτα, γυρίζουμε
τυλιχτά σε ρολό, ενώνουμε το τέλος με λίγο νεράκι στα χέρια μας για να κολλήσει
το φύλλο καλά .
Αλείφουμε με
νεράκι το ρολό για να κολλήσει το σουσάμι
Χαράζουμε ανά 2-3- εκατ. και ψήνουμε
στους 200 C πάνω - κάτω για 20΄ 25΄περίπου - μέχρι να ροδίσει-.
Σερβίρουμε
στο πιάτο και..καλή μας όρεξη!
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου