Τετάρτη 18 Φεβρουαρίου 2015

ΑΦΡΑΤΑ ΤΥΡΟΠΙΤΑΚΙΑ

από την Anatoly Fotiadou

Υλικά

-1 κούπα(μεζούρα) χλιαρό γάλα
- 1 κούπα χλιαρό νερό
- 1 κούπα σπορέλαιο
- 2 φακελάκια ξερή μαγιά
- 5 κ.γ. ζάχαρη,
- 3 κ.γ. αλάτι, 
-1 κιλό αλεύρι 
-2 αυγά χτυπημένα
-400 γρ φέτα, 
-αλάτι
- πιπέρι 
-1 κρόκο με νερό για άλειμμα

 Εκτέλεση

 Ανακατεύουμε την μαγιά με την ζάχαρη.
 Ρίχνουμε  το χλιαρό γάλα κ νερό, σταδιακά το αλεύρι, λάδι, αλάτι μέχρι η ζύμη μας να γίνει απαλή κ να μην κολλάει.
 Σκεπάζουμε και την αφήνουμε να φουσκώσει.
Μετά κόβουμε  μπαλάκια, ανοίγουμε σε στρογγυλό φύλλο και  με το μαχαίρι της πίτσας την κόβουμε  σε 8 τρίγωνα κομμάτια.
Βάζουμε 1 κουταλάκι γέμισης και τυλίγουμε σε κρουασανάκι.
Περνάμε με αυγό τα τυροπιτάκια μας και τα ψήνουμε στους 200 για 30 -40 λεπτά

Σημείωση

Μπορούμε για γέμιση να βάλουμε 
-λουκάνικο 
-ζαμπόν κασέρι πιπεριά.






Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου