Υλικά
-1 κούπα(μεζούρα) χλιαρό γάλα
- 1 κούπα χλιαρό νερό
- 1 κούπα σπορέλαιο
- 2 φακελάκια ξερή μαγιά
- 5 κ.γ. ζάχαρη,
- 3 κ.γ. αλάτι,
-1 κιλό αλεύρι
-2 αυγά χτυπημένα
-400 γρ φέτα,
-αλάτι
- πιπέρι
-1 κρόκο με νερό για άλειμμα
Εκτέλεση
Ανακατεύουμε την μαγιά με την ζάχαρη.
Ρίχνουμε το χλιαρό γάλα κ νερό, σταδιακά το αλεύρι, λάδι, αλάτι μέχρι η ζύμη μας να γίνει απαλή κ να μην κολλάει.
Σκεπάζουμε και την αφήνουμε να φουσκώσει.
Μετά κόβουμε μπαλάκια, ανοίγουμε σε στρογγυλό φύλλο και με το μαχαίρι της πίτσας την κόβουμε σε 8 τρίγωνα κομμάτια.
Βάζουμε 1 κουταλάκι γέμισης και τυλίγουμε σε κρουασανάκι.
Περνάμε με αυγό τα τυροπιτάκια μας και τα ψήνουμε στους 200 για 30 -40 λεπτά
Σημείωση
Μπορούμε για γέμιση να βάλουμε
-λουκάνικο
-ζαμπόν κασέρι πιπεριά.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου