Ελλάδα!!
Μια όμορφη χώρα με πολλά γεωγραφικά διαμερίσματα.
Οι κάτοικοι της από όλα τα μήκη και τα πλάτη της γης..αφού έλληνες υπάρχουν παντού.
Χαρούμενοι, γλεντζέδες φιλόξενοι και καλοφαγάδες!!
Έτσι λοιπόν η ελληνική κουζίνα..είναι εμπλουτισμένη με παραδοσιακές γεύσεις από όλη την επικράτεια αλλά και από τις γύρω περιοχές..αφού το προσφυγικό στοιχείο..είναι πολύ σημαντικό.
Μικρά Ασία...Πόντος..Ανατολική Ρωμυλία..Μακεδονία, Θράκη ,Ήπειρος Πελοπόννησος , Ρούμελη και τα νησιά μας!!! Ελάτε, να συμμετέχουμε στην δημιουργία μιας ομάδας όπου θα παρουσιάσουμε όλες αυτές τις παραδοσιακές συνταγές από τις γιαγιάδες μας και τις μανάδες μας που έχουμε καλά φυλαγμένες στην μνήμη μας!!
Με την κρίση που περνά η πατρίδα μας..ας θυμηθούμε τις
παραδοσιακές μας γεύσεις..και ας ξεκολλήσουμε από τα ξενόφερτα πιάτα που μας παρουσιάζουν !!

Ι.Τριφύλλης-Γ.Παρασχοπούλου-Σ.Καλαϊτζίδης

Τετάρτη 18 Φεβρουαρίου 2015

ΑΦΡΑΤΑ ΤΥΡΟΠΙΤΑΚΙΑ

από την Anatoly Fotiadou

Υλικά

-1 κούπα(μεζούρα) χλιαρό γάλα
- 1 κούπα χλιαρό νερό
- 1 κούπα σπορέλαιο
- 2 φακελάκια ξερή μαγιά
- 5 κ.γ. ζάχαρη,
- 3 κ.γ. αλάτι, 
-1 κιλό αλεύρι 
-2 αυγά χτυπημένα
-400 γρ φέτα, 
-αλάτι
- πιπέρι 
-1 κρόκο με νερό για άλειμμα

 Εκτέλεση

 Ανακατεύουμε την μαγιά με την ζάχαρη.
 Ρίχνουμε  το χλιαρό γάλα κ νερό, σταδιακά το αλεύρι, λάδι, αλάτι μέχρι η ζύμη μας να γίνει απαλή κ να μην κολλάει.
 Σκεπάζουμε και την αφήνουμε να φουσκώσει.
Μετά κόβουμε  μπαλάκια, ανοίγουμε σε στρογγυλό φύλλο και  με το μαχαίρι της πίτσας την κόβουμε  σε 8 τρίγωνα κομμάτια.
Βάζουμε 1 κουταλάκι γέμισης και τυλίγουμε σε κρουασανάκι.
Περνάμε με αυγό τα τυροπιτάκια μας και τα ψήνουμε στους 200 για 30 -40 λεπτά

Σημείωση

Μπορούμε για γέμιση να βάλουμε 
-λουκάνικο 
-ζαμπόν κασέρι πιπεριά.






Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου