Ελληνων μαγειρεματα......
Ελλάδα!!
Μια όμορφη χώρα με πολλά γεωγραφικά διαμερίσματα.
Οι κάτοικοι της από όλα τα μήκη και τα πλάτη της γης..αφού έλληνες υπάρχουν παντού.
Χαρούμενοι, γλεντζέδες φιλόξενοι και καλοφαγάδες!!
Έτσι λοιπόν η ελληνική κουζίνα..είναι εμπλουτισμένη με παραδοσιακές γεύσεις από όλη την επικράτεια αλλά και από τις γύρω περιοχές..αφού το προσφυγικό στοιχείο..είναι πολύ σημαντικό.
Μικρά Ασία...Πόντος..Ανατολική Ρωμυλία..Μακεδονία, Θράκη ,Ήπειρος Πελοπόννησος , Ρούμελη και τα νησιά μας!!! Ελάτε, να συμμετέχουμε στην δημιουργία μιας ομάδας όπου θα παρουσιάσουμε όλες αυτές τις παραδοσιακές συνταγές από τις γιαγιάδες μας και τις μανάδες μας που έχουμε καλά φυλαγμένες στην μνήμη μας!!
Με την κρίση που περνά η πατρίδα μας..ας θυμηθούμε τις παραδοσιακές μας γεύσεις..και ας ξεκολλήσουμε από τα ξενόφερτα πιάτα που μας παρουσιάζουν !!
Ι.Τριφύλλης-Γ.Παρασχοπούλου-Σ.Καλαϊτζίδης
Παρασκευή 27 Σεπτεμβρίου 2019
Τετάρτη 25 Σεπτεμβρίου 2019
Τρίτη 24 Σεπτεμβρίου 2019
Δευτέρα 23 Σεπτεμβρίου 2019
ΝΤΟΛΜΑΔΑΚΙΑ ΓΙΑΛΑΝΤΖΙ
- νερό μέχρι να σκεπαστούν
Για τη γέμιση
- 150 γρ. ελαιόλαδο
- 500 γρ. περίπου κρεμμύδι ξηρό ψιλοκομμένο
- 250 γρ. ρύζι
- 400 γρ. νερό
- άνηθος, ψιλοκομμένος
- μαϊντανός, ψιλοκομμένος
- δυόσμος, ψιλοκομμένος
- κρεμμυδάκι φρέσκο, το πράσινο μέρος, ψιλοκομμένο
-λίγο χυμό από φρέσκο λεμόνι
- αλάτι