από την Γιάννα Παρασχοπούλου
Υλικά
- 50 γρ. μαγιά μπύρας
- 1/2 φλιτ. τσαγιού χλιαρό νερό
- αλευρά
- 1 φλιτ. τσαγιού γάλα
- 1 φλιτ. τσαγιού βούτυρο
- 1 φλιτ. τσαγιού ζάχαρη
- 4 αυγά
- 1 κουτ. σούπας χυμό λεμονιού
- 1 κουτ. γλυκού κοφτό αλάτι
- αμύγδαλα
- σουσάμι
- διάφορα μυρωδικά για τσουρέκια
Εκτέλεση
Σε χλιαρό νερό διαλύουμε την μαγιά
και την σκεπάζουμε και την διατηρούμε χλιαρή.
Σε μια λεκάνη ανακατεύουμε τα αυγά, την ζάχαρη, και το βούτυρο.
Μόλις διαλυθεί καλά η ζάχαρη προσθέτουμε το γάλα, τα μυρωδικά , το αλάτι και
τον χυμό λεμονιού.
Μόλις ενσωματωθούν όλα τα υλικά προσθέτουμε και την μαγιά.
Συνεχίζουμε προσθέτοντας το αλεύρι, μέχρι να έχουμε μια ζύμη,
ελαστική και αφράτη.
Αφήνουμε σκεπασμένη την ζύμη μέχρι να φουσκώσει.
Κατόπιν παίρνουμε από την ζύμη και πλάθουμε κορδόνια και τα
πλέκουμε σε πλεξούδες. Τις τοποθετούμε σε λαδωμένες λαμαρίνες.
Αφήνουμε να φουσκώσουν και πάλη.
Μόλις φουσκώσουν χτυπάμε 1-2 κρόκους μαζί με λίγο γάλα και
αλείφουμε από πάνω.
Πασπαλίζουμε με σουσάμι και λίγα αμύγδαλα.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180-200 βαθμούς ως να
ροδίσουν καλά.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου