από τον Ιωάννη Τριφύλλη
Υλικά
-φιλέτα κοτόπουλου
-λάδι 4 κουταλιές της σούπας
-μπαλσάμικο 4 κουταλιές της σούπας
-μέλι μια κουταλιά της σούπας (φρουκτόζη αν θέλει κανείς να κάνει δίαιτα των μονάδων)
-χυμό πορτοκαλιού 4/4 του ποτηριού
-ξύσμα πορτοκαλιού
-αλάτι
-πιπέρι
-αρωματικά φυτά της αρεσκείας μας για μαρινάρισμα(ρίγανη δεντρολίβανο κλπ)
Εκτέλεση
Μαρινάρουμε τα φιλέτα με λάδι και τα αρωματικά φυτά,αλάτι και πιπέρι.
Ψήνουμε τα φιλέτα στο γκρίλ η στην σχάρα η και σε τεφλόν τηγάνι.
Σε κατσαρόλι βάζουμε τον χυμό,το ξύσμα το λάδι και το μπαλσάμικο καθώς και το μέλι η την φρουκτόζη με τις φέτες πορτοκαλιού να βράσουν.
Όταν η σάλτσα αρχίζει να δένει τότε μπορούμε να κάνουμε τις παρακάτω εναλλακτικές λύσεις:
α)μπορούμε να σερβίρουμε το ψητό φιλέτο με την σάλτσα...
β)μπορούμε να ρίξουμε τα φιλέτα μέσα στην σάλτσα πριν δέσει και να πάρουν μια βράση για κανένα τέταρτο της ώρας.
Η γεύση πραγματικά άπαιχτη!!!!
Μονάδες 2 (με φρουκτόζη)η 3 (με μέλι)
Υλικά
-φιλέτα κοτόπουλου
-λάδι 4 κουταλιές της σούπας
-μπαλσάμικο 4 κουταλιές της σούπας
-μέλι μια κουταλιά της σούπας (φρουκτόζη αν θέλει κανείς να κάνει δίαιτα των μονάδων)
-χυμό πορτοκαλιού 4/4 του ποτηριού
-ξύσμα πορτοκαλιού
-αλάτι
-πιπέρι
-αρωματικά φυτά της αρεσκείας μας για μαρινάρισμα(ρίγανη δεντρολίβανο κλπ)
Εκτέλεση
Μαρινάρουμε τα φιλέτα με λάδι και τα αρωματικά φυτά,αλάτι και πιπέρι.
Ψήνουμε τα φιλέτα στο γκρίλ η στην σχάρα η και σε τεφλόν τηγάνι.
Σε κατσαρόλι βάζουμε τον χυμό,το ξύσμα το λάδι και το μπαλσάμικο καθώς και το μέλι η την φρουκτόζη με τις φέτες πορτοκαλιού να βράσουν.
Όταν η σάλτσα αρχίζει να δένει τότε μπορούμε να κάνουμε τις παρακάτω εναλλακτικές λύσεις:
α)μπορούμε να σερβίρουμε το ψητό φιλέτο με την σάλτσα...
β)μπορούμε να ρίξουμε τα φιλέτα μέσα στην σάλτσα πριν δέσει και να πάρουν μια βράση για κανένα τέταρτο της ώρας.
Η γεύση πραγματικά άπαιχτη!!!!
Μονάδες 2 (με φρουκτόζη)η 3 (με μέλι)
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου