Yλικά
-
2 αυγά
-
200 γραμμάρια αλεύρι
-
200 γραμμάρια ζάχαρη
-
1 πορτοκάλι
-
1 φλιτζάνι γάλα
-
1 κουταλάκι του γλυκού μπέικιν πάουντερ
-
ζάχαρη άχνη
-
αλάτι
-
2 κουταλιές της -1 κουταλιά της σούπας
λικέρ
-
2 κουταλιές της σούπας έξτρα παρθένο
ελαιόλαδο
Εκτέλεση
Χτυπάμε
τα ασπράδια των αυγών και τους
κρόκους.
Ανακατεύουμε προσθέτοντας
ζάχαρη και μισό φλιτζάνι γάλα.
Στην
συνέχεια προσθέτουμε το λάδι, μια πρέζα
αλάτι, ξύσμα πορτοκαλιού, το χυμό του
ιδίου, τα άλευρα και λικέρ.
Στο τέλος
βάζουμε και το μπέικιν πάουντερ.
Ανακατεύουμε όλα τα υλικά μέχρι να
δημιουργηθεί ένα ομοιογενές μίγμα.
Ρίχνουμε
το μείγμα σε ένα ταψί, βουτυρωμένο και
ψήνουμε στους 180 βαθμούς για μισή ώρα.
Μετά
το μαγείρεμα, αφήνουμε να κρυώσει,
προσθέτουμε τη ζάχαρη άχνη και το
διακοσμούμε το σύμβολο της Φλωρεντίας.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου