από τη Γιάννα Παρασχοπούλου
Υλικά
- 1 φλιτ. σπορέλαιο
- 1 φλιτ. ζάχαρη
- 1 αυγό
- 1 φλιτ. αλεύρι
- 1 μπέικιν πάουντερ
Γέμιση
- 1 κιλό μήλα (περίπου 5)
- 1 φλιτ. ζάχαρη
- 1 κουτάλι σούπας κανέλα
Εκτέλεση
Ανακατεύουμε
καλά τα υλικά μέχρι να γίνει η ζύμη σαν τραχανάς. Βάζουμε την μισή ζύμη στο
ταψί.
Αφού τρίψουμε στον χοντρό τρίφτη τα μήλα τα στύβουμε να φύγουν
τα υγρά τους. Προσθέτουμε την ζάχαρη και την κανέλλα.
Τοποθετούμε την γέμιση πάνω στην ζύμη. Προσθέτουμε την υπόλοιπη
και στρώνουμε λίγο με το χέρι.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 βαθμούς μέχρι να ροδίσει.
Αφήνουμε να κρυώσει και κόβουμε σε ρόμβους σαν μπακλαβά.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου