Παρασκευή 27 Φεβρουαρίου 2015

ΜΗΛΟΠΙΤΑ

από τον Zafeirios Basilhs Xoyrmoyzis

Υλικά
- 5 μήλα
- 150 γρ. Βιτάμ
- 1 ποτήρι ζάχαρη
- χυμός από 1 λεμόνι
- λίγη κανέλα
 Για το παντεσπάνι
- 4 αυγά
- 1 ποτήρι ζάχαρη
- 1 ποτήρι αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
- /2 κ.γ. μπέικιν πάουντερ
- 4 βανίλιες


Εκτέλεση
Καθαρίζουμε τα μήλα και τα κόβουμε στη μέση ή στα τρία. Απλώνουμε τις ροδέλες σε ένα ταψάκι και τις ραντίζουμε με τον χυμό από τα λεμόνια.
Πασπαλίζουμε με τη ζάχαρη και την κανέλα και βάζουμε από πάνω το Βιταμ κομμένο σε κομματάκια. Ψήνουμε τα μήλα σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 15 λεπτά.
Ανακατεύουμε το αλεύρι με το μπέικιν πάουντερ. Χτυπάμε τα ασπράδια σε μαρέγκα και σε άλλο μπολ τα κροκάδια με τη ζάχαρη και τη βανίλια.

Ρίχνουμε το μείγμα των κρόκων σε δόσεις μέσα στη μαρέγκα και πασπαλίζουμε σιγά σιγά με το αλεύρι. Ανακατεύουμε απαλά με μία σπάτουλα και μόλις το μείγμα γίνει λείο το απλώνουμε πάνω από τα μήλα. Ξαναβάζουμε το ταψάκι στον φούρνο και ψήνουμε για 25 λεπτά. Μόλις βγάλουμε το γλυκό από τον φούρνο το αναποδογυρίζουμε σε μία πιατέλα. Ψήνουμε στους 180 στις αντιστάσεις για 1 ώρα!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου