Τρίτη 24 Φεβρουαρίου 2015

ΛΑΓΑΝΑ ΟΛΙΚΗΣ ΑΛΕΣΗΣ

από τον Ιωάννη Τριφύλλη 

Υλικά
-αλεύρι λευκό 750 γραμμάρια
-αλεύρι ολικής 250 γραμμάρια
-2 φακελάκια μαγιά
-ένα ποτήρι γάλα χλιαρό
-νερό χλιαρό όσο σηκώσει(περίπου 2 ποτήρια
-ένα τέταρτο του ποτηριού λάδι
-γλυκάνισο
-2 κουταλιές ζάχαρη
-1 κουταλιά αλάτι
-σουσάμι


Εκτέλεση

Σε μια λεκανίτσα βάζουμε το γάλα και την ζάχαρη και διαλύουμε την μαγιά.



Την αφήνουμε ένα 10λέπτο για να φουσκώσει.
Την ρίχνουμε στην λεκάνη με το αλεύρι που έχουμε προσθέσει το αλάτι το γλυκάνισο.
Προσθέτουμε το νερό και το λάδι και ζυμώνουμε το ζυμάρι μας.
Έχουμε βάλει σε ένα ταψί λαδόκολλα και την λαδώνουμε.
Χωρίζουμε την ζύμη μας σε τρία μέρη.



Παίρνουμε το ένα κομμάτι ζύμης και το πλαταίνουμε πάνω στην λαδόκολλα με τα χέρια μας.



Αφήνουμε να φουσκώσει και με τον αντίχειρα μας κάνουμε γουβώματα στην επιφάνεια της λαγάνας.


Την περνάμε με ένα πινέλο με νερό και ρίχνουμε μπόλικο σουσάμι.
Την ψήνουμε για κανένα 20λεπτο σε προθερμασμένο φούρνο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου