από τον Ιωάννη Τριφύλλη
Υλικά
- αλεύρι 250 γραμμάρια
- 50 γραμμάρια λάδι
- τον χυμό ενός πορτοκαλιού
- μια κουταλιά ξύδι
- μια κουταλιά ούζο
- ένα κουταλάκι σόδα
- ένα κουταλάκι μπέκιν πάουντερ
- μια κουταλιά ζάχαρη
- μισό κουταλάκι αλάτι
- λουκούμι κομμένο σε κοματάκια
- ψιλοκομμένο καρύδι
- ζάχαρη άχνη
- ανθόνερο
- κανέλα
Εκτέλεση
Βάζουμε όλα τα στερεά μαζί σε μια λεκανίτσα
Κόβουμε το λουκούμι σε μικρά κομματάκια και ψιλοκόβουμε το καρύδι
Βάζουμε όλα τα υγρά υλικά μαζί.
Προσθέτουμε την σόδα και το μπέκιν πάουντερ το ανακατεύουμε και βλέπουμε ότι αφρίζει.
Το αδειάζουμε στην λεκάνη με τα στερεά υλικά και ζυμώνουμε.
Αφήνουμε την ζύμη να ξεκουραστεί για μισή με μια ώρα
Ανοίγουμε την ζύμη σε φύλλο και με ένα ποτήρι κάνουμε κύκλους όπου τοποθετούμε λίγο λουκούμι με το ψιλοκομμένο καρύδι.
Υλικά
- αλεύρι 250 γραμμάρια
- 50 γραμμάρια λάδι
- τον χυμό ενός πορτοκαλιού
- μια κουταλιά ξύδι
- μια κουταλιά ούζο
- ένα κουταλάκι σόδα
- ένα κουταλάκι μπέκιν πάουντερ
- μια κουταλιά ζάχαρη
- μισό κουταλάκι αλάτι
- λουκούμι κομμένο σε κοματάκια
- ψιλοκομμένο καρύδι
- ζάχαρη άχνη
- ανθόνερο
- κανέλα
Εκτέλεση
Βάζουμε όλα τα στερεά μαζί σε μια λεκανίτσα
Κόβουμε το λουκούμι σε μικρά κομματάκια και ψιλοκόβουμε το καρύδι
Βάζουμε όλα τα υγρά υλικά μαζί.
Προσθέτουμε την σόδα και το μπέκιν πάουντερ το ανακατεύουμε και βλέπουμε ότι αφρίζει.
Το αδειάζουμε στην λεκάνη με τα στερεά υλικά και ζυμώνουμε.
Αφήνουμε την ζύμη να ξεκουραστεί για μισή με μια ώρα
Ανοίγουμε την ζύμη σε φύλλο και με ένα ποτήρι κάνουμε κύκλους όπου τοποθετούμε λίγο λουκούμι με το ψιλοκομμένο καρύδι.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου