Δευτέρα 30 Μαρτίου 2015

ΣΚΑΛΤΣΟΥΝΑΚΙΑ ΜΕ ΛΟΥΚΟΥΜΙ ΚΑΙ ΚΑΡΥΔΙΑ

από τον Ιωάννη Τριφύλλη

Υλικά

- αλεύρι 250 γραμμάρια
- 50 γραμμάρια λάδι
- τον χυμό ενός πορτοκαλιού
- μια κουταλιά ξύδι
- μια κουταλιά ούζο
- ένα κουταλάκι σόδα
- ένα κουταλάκι μπέκιν πάουντερ
- μια κουταλιά ζάχαρη
- μισό κουταλάκι αλάτι
- λουκούμι κομμένο σε κοματάκια
- ψιλοκομμένο καρύδι
- ζάχαρη άχνη
- ανθόνερο
- κανέλα



Εκτέλεση

Βάζουμε όλα τα στερεά μαζί σε μια λεκανίτσα
Κόβουμε το λουκούμι σε μικρά κομματάκια και ψιλοκόβουμε το καρύδι


Βάζουμε όλα τα υγρά υλικά μαζί.
Προσθέτουμε την σόδα και το μπέκιν πάουντερ το ανακατεύουμε και βλέπουμε ότι αφρίζει.
Το αδειάζουμε στην λεκάνη με τα στερεά υλικά και ζυμώνουμε.




Αφήνουμε την ζύμη να ξεκουραστεί για μισή με μια ώρα
Ανοίγουμε την ζύμη σε φύλλο και με ένα ποτήρι κάνουμε κύκλους όπου τοποθετούμε λίγο λουκούμι με το ψιλοκομμένο καρύδι.


Τα διπλώνουμε στην μέση και τα πατάμε με ένα πιρούνι να κολλήσει το ζυμάρι.
Τα ψήνουμε σε ταψί που έχουμε βάλει λαδόκολλα στον αέρα στους 170 βαθμούς γα 20 με 25 λεπτά.


Τα αφήνουμε να κρυώσουν και τα ραντίζουμε με ανθόνερο και τα πασπαλίζουμε με ζάχαρη άχνη.

Προσθέτουμε αν θέλουμε και κανέλα

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου