Δευτέρα 23 Μαρτίου 2015

ΜΕΛΙΤΙΝΙΑ

από την Εύη Νικολαϊδου

Υλικά

- 1 πακετάκι σφολιατάκια στρογγυλά
- 250 γραμμάρια ανθότυρο
- 3 κουταλιές μέλι
- 3 κουταλιές ζάχαρη
- 1 αυγό
- κανέλα
- μαστίχα κοπανισμένη


Εκτέλεση


Ανακατεύουμε όλα τα υλικά μαζί.
Έχουμε κάνει τα σφολιατάκια μας σαν φωλιές (ανασηκώνοντας τα γύρω γύρω)


Τα τοποθετούμε σε ταψί και τα γεμίζουμε με το μείγμα του ανθότυρου.
τα ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο.


 Παρατηρήσεις

Διαπίστωσα ότι εάν γεμίσεις τα σφολιατάκια με αρκετή γέμιση η γέμιση με το ψήσιμο φουσκώνει και καλύπτει τη σφολιάτα.
Πιστεύω ότι αν η ζύμη ήταν χειροποίητη ίσως να ήταν καλύτερα στην εμφάνιση.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου