Δευτέρα 23 Μαρτίου 2015

ΚΕΪΚ ΜΗΛΟΥ


από τη Τζένη Λάγαρη

Yλικά
- Βούτυρο 250 γρ. λιωμένο
- Αυγά 4
- Αλεύρι φαρίνα 1/2 κιλό
- Ζάχαρη 400 γρ.
- Κανέλα 1 κοφτή κουταλιά σούπας
- Μήλα 2 καθαρισμένα
- Γάλα 1 ποτήρι νερού χλιαρό
- Πορτοκάλι 1 το ξύσμα και τον χυμό του
- Βανίλια 1

Εκτέλεση
Σε ένα μπολ βάζουμε το λιωμένο βούτυρο και την ζάχαρη και τα χτυπάμε με το μίξερ. Προσθέτουμε τα αυγά και συνεχίζουμε το χτύπημα.
Προσθέτουμε το αλεύρι και σταδιακά προσθέτουμε το γάλα, ρίχνουμε το ξύσμα και τον χυμό πορτοκαλιού, την κανέλα, την βανίλια και συνεχίζουμε να ανακατεύουμε με το μίξερ. Βουτυρώνουμε μια φόρμα για κέικ και αδειάζουμε μέσα το μείγμα μας.
Καθαρίζουμε και κόβουμε τα μήλα σε μικρά κυβάκια, τα αλευρώνουμε και τα τινάζουμε καλά να φύγει το περιττό αλεύρι. 
Τα τοποθετούμε μέσα στο μείγμα της φόρμας και τα πιέζουμε ελαφρά να χωθούν μέσα στο μείγμα.
Ψήνουμε στον φούρνο στον αέρα για 40- 50 λεπτά στους 180 βαθμούς.
Για να δούμε αν ψήθηκε βυθίζουμε την λεπίδα ενός μαχαιριού στο κέικ και αν βγει καθαρή είναι έτοιμο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου