Υλικά
- ½ κιλό φύλο κρούστας
- 250 γραμ. βούτυρο Κέρκυρας
- 700 γραμ αμύγδαλα χοντροκομμένα
- 1/2 φλιτζάνι τριμμένη φρυγανιά
- 1 κουταλάκι γαρύφαλλο τριμμένο
- κανέλλα
- 1-2 κουταλιές φρουκτόζη
Σιρόπι
- 2 ποτήρια νερό(αν και χρειάζεται λίγο περισσότερο)
- 3 ξύλα κανέλας
- 1 ½ ποτήρι φρουκτόζη
- 2 κουταλιές χυμό λεμονιού
Εκτέλεση
Λιώνουμε σε χαμηλή φωτιά το βούτυρο. Βάζουμε 3-4 φύλλα βουτυρωμένα στο βουτυρωμένο ταψί.
Έχουμε ανακατέψει την φρυγανιά τα αμύγδαλα ζάχαρη και κανέλα γαρύφαλλα και ρίχνουμε πάνω στα φύλλα.
Προσθέτουμε βουτυρωμένο φύλλο και μετά το αμύγδαλο. Πάλι φύλλο βουτυρωμένο και αμύγδαλα.
Λιώνουμε σε χαμηλή φωτιά το βούτυρο. Βάζουμε 3-4 φύλλα βουτυρωμένα στο βουτυρωμένο ταψί.
Έχουμε ανακατέψει την φρυγανιά τα αμύγδαλα ζάχαρη και κανέλα γαρύφαλλα και ρίχνουμε πάνω στα φύλλα.
Προσθέτουμε βουτυρωμένο φύλλο και μετά το αμύγδαλο. Πάλι φύλλο βουτυρωμένο και αμύγδαλα.
Μόλις τελειώσουν οι στρώσεις σκεπάζουμε με 3-4 φύλλα βουτυρωμένα
τον μπακλαβά.
Τον κόβουμε με κοφτερό μαχαίρι σε ρόμβο και καρφώνουμε σε κάθε κόμματε ένα γαρύφαλλο.
Τον κόβουμε με κοφτερό μαχαίρι σε ρόμβο και καρφώνουμε σε κάθε κόμματε ένα γαρύφαλλο.
Ψήνουμε στους 150 βαθμούς μια ώρα και κάτι.
Όταν κρυώσει το γλυκό ρίχνουμε το σιρόπι που έχουμε βράσει για 5
-8 λεπτά ζεστό και αφήνουμε να ρουφήξει το σιρόπι.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου