Δευτέρα 23 Μαρτίου 2015

ΑΜΠΕΛΟΦΥΛΛΑ ΤΟΥΡΣΙ



από τη Γιάννα Παρασχοπουλου


Υλικά 
- αμπελόφυλλα φρέσκα
- 1,5 κουταλιά αλάτι
- 4 κουταλιές ξύδι
- νερό
- λίγο ελαιόλαδο
Για το βράσιμο
- νερό και
- μισό φλιτζανάκι ξύδι



Εκτέλεση

Καθαρίζουμε τα αμπελόφυλλα από το σκληρό μέρος του κοτσανιού, και τα πλένουμε πολύ καλά. 
Βάζουμε σε μεγάλη κατσαρόλα νερό μέχρι την μέση και ρίχνουμε μέσα το μισό φλιτζανάκι ξύδι. 
Μόλις πάρει βράση το νερό, ρίχνουμε μέσα τα αμπελόφυλλα και τα αφήνουμε να σιγοβράσουν για 12΄-15΄ και να μαλακώσουν. 
Δεν θέλουμε να λιώσουν!! 
Αφαιρούμε με τρυπητή κουτάλα τα αμπελόφυλλα από το νερό και γεμίζουμε το βάζο. Ρίχνουμε από πάνω το αλάτι και το ξύδι. Προσθέτουμε τόσο νερό, όσο χρειάζεται να καλυφθούν καλά.
Προσθέτουμε τέλος λίγο ελαιόλαδο και καλύπτουμε το νερό. 
Κλείνουμε πολύ καλά το βάζο και το ανακινούμε δυνατά, να διαλυθεί το αλάτι. 
Το αφήνουμε σε σκοτεινό, δροσερό μέρος ή στο ψυγείο, για τουλάχιστον δέκα πέντε ημέρες.




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου