Δευτέρα 23 Μαρτίου 2015

ΠΑΝΤΖΑΡΙΑ ΜΕ ΞΥΔΙ ΚΑΙ ΛΑΔΙ




από τη Γιάννα Παρασχοπούλου

Yλικά
- 1 κιλό παντζάρια μόνο τους βολβούς
- 4-5 σκελίδες σκόρδο
- 3 φλιτζάνια λευκό ξύδι
- 1 φλιτζάνι λάδι
- 3 κουταλάκια γλυκού αλάτι


Εκτέλεση
Πλένουμε καλά τα παντζάρια και τα βράζουμε σε νερό και αλάτι μέχρι να μαλακώσουν. 
Τα στεγνώνουμε, τα ξεφλουδίζουμε και τα κόβουμε σε φέτες. 
Όταν είναι τελείως στεγνά τα βάζουμε σε γυάλινο βάζο με φετάκια σκόρδο ανάμεσα. Ρίχνουμε το ξύδι και σκεπάζουμε με το ελαιόλαδο. 
Φυλάμε στο ψυγείο και περιμένουμε 3-4 μέρες πριν τα καταναλώσουμε. Διατηρούνται για 6 μήνες στο ψυγείο!


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου