από την ΤΖΕΝΗ ΛΑΓΑΡΗ
Υλικά
-
3,5 κούπες αλεύρι ολικής άλεσης
-
1 κούπα ελαιόλαδο
-
0,5 κούπα κονιάκ ή λικέρ
-
1,5 κούπα χυμό πορτοκάλι
-
1 κουταλάκι του γλυκού ξύσμα πορτοκαλιού
-
1 κουταλάκι του γλυκού κανέλα και γαρύφαλλο
-
1 κουταλάκι του γλυκού κοφτό σόδα, την οποία διαλύουμε
στο χυμό πορτοκαλιού
-
1 μπέικιν πάουντερ
-
Αποξηραμένα φρούτα (δαμάσκηνα, βερίκοκα,
σταφίδες, κράνα) κομμένα σε μικρά -
κομμάτια και αλευρωμένα καλά
-
0,5 κούπα καρύδια και αμύγδαλα τριμμένα
-
30-40 γραμμάρια κουβερτούρα κομμένη σε μικρά
κομμάτια
-
1 βανίλια
-
1 κουταλιά της σούπας μέλι
Εκτέλεση
Στη
λεκάνη του μίξερ χτυπάμε το ελαιόλαδο,
το μέλι, το λικέρ και το ξύσμα πορτοκαλιού
μέχρι να γίνει ομοιογενές το μείγμα.
Στη
συνέχεια ρίχνουμε το χυμό πορτοκαλιού
στον οποίο έχουμε διαλύσει τη σόδα,
χτυπώντας συνεχώς.
Προσθέτουμε
λίγο λίγο το αλεύρι, το μπέικιν και τη
βανίλια και ανακατεύουμε.
Προσθέτουμε
τα αποξηραμένα φρούτα, την κανέλα, το
γαρύφαλλο, τα αμύγδαλα, τα καρύδια και
την κουβερτούρα και ανακατεύουμε με
ένα κουτάλι καλά.
Σε
μια μεγάλη φόρμα του κέικ ή σε δύο
μακρόστενες στρώνουμε καλά χαρτί
ψησίματος (διαφορετικά κολλάει) και
ρίχνουμε το μείγμα.
Ψήνουμε
στους 170 βαθμούς για 1 ώρα στον αέρα ή προσαρμόζουμε
το χρόνο και τη θερμοκρασία ψησίματος
ανάλογα με το πώς ψήνουμε τα υπόλοιπα
κέικ ανάλογα στο φούρνο μας.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου