Κυριακή 22 Μαρτίου 2015

ΤΥΡΟΖΟΥΛΙ


από την Natassa Efentakis



Υλικά

-  3 κιλά γάλα πρόβειο ή αίγιο
-  2 κοφτά κουταλάκια του γλυκού αλάτι
-  1/2 ποτηράκι του κρασιού άσπρο ξύδι



Εκτέλεση

Με πρόβειο (ή αίγιο) γάλα.Βάζεις το γάλα με το  αλάτι ,να βράσει και μόλις αρχίσει να φουσκώνει σβύνεις τη φωτιά και προσθέτεις μισό ποτηράκι του κρασιού άσπρο ξύδι Ανακατεύεις λίγο απαλά και μετά αρχίζεις να μαζεύεις το τυρόπηγμα με τρυπητή κουτάλα σε καλούπι ή σε σουρωτήρι όπου θα μείνει 8-10 ώρες να στραγγίξει.
Τρώγεται φρέσκο αλλά μπορεί και να ξεραθεί γυρίζοντάς το καθημερινά και πασπαλίζοντας με λίγο αλάτι χονδρό τις πρώτες μέρες.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου